ITALIJANSKA EKONOMIJA POTONULA: Korona udarila na tržište rada, rekordni rast stope nezaposlenosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 18:27

ITALIJANSKA EKONOMIJA POTONULA: Korona "udarila" na tržište rada, rekordni rast stope nezaposlenosti

Porast broja nezaposlenih najviše je prouzrokovan ekonomskim posledicama pandemije kovida-19

Prema podacima italijanskog državnog Instituta za statistiku 437 hiljada Italijana ostalo je bez posla od oktobra 2019. do oktobra ove godine. .

Ukupan broj nezaposlenih u Italiji je skoro dva i po miliona, u populaciji od 60 miliona stanovnika, a među njima najbrojniju grupu, 30 odsto čine mladi od 15 do 24 godine starosti.

U poređenju s februarom ove godine kada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u Italiji počela pandemija kovida-19, izgubljeno je 420 hiljada radnih mesta.

Prema statističkim podacima porastao je i broj takozvanih "neaktivnih", to su osobe koje su prestale da traže posao i u starrosnoj grupi od 15 do 64 godine starosti "neaktivnih" je 257 hiljada, piše agencija
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Kini porast broja zaraženih sidom među starijima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 10:58

Stariji ljudi u Kini postali su grupa koja je zabeležila najbrži rast zaraženih HIV-om u toj državi pošto je petostruko povećan broj novih slučajeva side među muškarcima starim 60 i više godina od 2010. do prošle godine, podaci su Svetske zdravstvene organizacije (SZO), prenosi Čajna dejli...HIV...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.