Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2021, 09:55

IN MEMORIAM: Preminuo čuveni golman Dragan Pantelić

Nekadašnji čuvar mreže niškog Radničkog i fancuskog Bordoa izgubio bitku sa virusom korona

Jedan od najboljih golmana u istoriji jugoslovenskog fudbala Dragan Pantelić preminuo je jutros od posledica virusa korona. Nekadašnji čuvar mreže niškog Radničkog hospitalizovan je u utorak u Univerziteskom kliničkom centru u Nišu kada mu se pogoršalo stanje, priključen je na respirator, ali je nažalost izgubio bitku sa Kovidom-19 u 69 godini života. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Pantelić je branio za reprezentaciju Jugoslavije od 1979. do 1984. godine, a bio je prvi golman na Svetskom prvenstvu u Španiji 1982. godine sa kojeg se vratio kao jedan od retkih fudbalera koji nisu kritikovani.. U klupskoj karijeri najveći trag ostavio je u redovima niškog Radničkog i Bordoa, a igrajući za tim sa Čaira postigao je jedan od najčuvenijih golova u istoriji jugoslovenskog fudbala. Velež iz Mostara je gostovao na jugu Srbije, a Pantelić praktično iz svog šesnaesterca uspeo da savlada kolegu iz protivničkog tima Envera Marića. Neretko je izvodio penale, pa je u kariji uspeo da postigne čak 29 golova.

Takođe, Pantelić je bio predsednik Radničkog iz Niša u periodu od 1997. do 2001. godine, a radio je i kao instruktor Fudbalskog saveza Srbije za rad sa golmanima.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.