Dragan Pantelić (Star Sport)
Dragan Pantelić (Star Sport)

IN MEMORIAM: Preminuo čuveni golman Dragan Pantelić

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.10.21. | 09:39

Nekadašnji čuvar mreže niškog Radničkog i fancuskog Bordoa izgubio bitku sa virusom korona

Jedan od najboljih golmana u istoriji jugoslovenskog fudbala Dragan Pantelić preminuo je jutros od posledica virusa korona. Nekadašnji čuvar mreže niškog Radničkog hospitalizovan je u utorak u Univerziteskom kliničkom centru u Nišu kada mu se pogoršalo stanje, priključen je na respirator, ali je nažalost izgubio bitku sa Kovidom-19 u 69 godini.

Pantelić je branio za reprezentaciju Jugoslavije od 1979. do 1984. godine, a bio je prvi golman na Svetskom prvenstvu u Španiji 1982. godine sa kojeg se vratio kao jedan od retkih fudbalera koji nisu kritikovani.. U klupskoj karijeri najveći trag ostavio je u redovima niškog Radničkog i Bordoa, a igrajući za tim sa Čaira postigao je jedan od najčuvenijih golova u istoriji jugoslovenskog fudbala. Velež iz Mostara je gostovao na jugu Srbije, a Pantelić praktično iz svog šesnaesterca uspeo da savlada kolegu iz protivničkog tima Envera Marića. Neretko je izvodio penale, pa je u karijeri uspeo da postigne čak 29 golova.

Izabrane vesti

Takođe, Pantelić je bio predsednik Radničkog iz Niša u periodu od 1997. do 2001. godine, a radio je i kao instruktor Fudbalskog saveza Srbije za rad sa golmanima.



tagovi

Dragan Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara