I dalje se smanjuje broj obolelih u Vojvodini, na lečenju 182 osobe

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2020, 10:48

I dalje se smanjuje broj obolelih u Vojvodini, na lečenju 182 osobe

Broj obolelih od virusakorona u Vojvodini i dalje se smanjuje, a u zdravstvenim ustanovama u pokrajini se leče 182 inficirane osobe, što je sedmoro manje nego prethodnog dana, objavio je portal 021.rs.

U Kliničkom centru Vojvodine nalaze se 32 pacijenta obolela od virusa korona, što je troje manje nego juče. Od tog broja, dva pacijeta su na respiratorima.

Od te infekcije se u Institutu za zdravstvenu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zaštitu dece i omladine u Novom Sadu i dalje leči sedmoro dece.

U Opštoj bolnici u Pančevu je trenutno 75 pacijenata, dvoje manje nego juče.

Na Novosadskom sajmu je trenutno smešteno 44 lakše obolelih, što je petoro više nego juče.

U Specijalnoj bolnici "Junaković" kod Apatina je smanjen broj pacijenata, pa je trenutno u toj ustanovi na lečenju od virusa korona njih 24, dok ih je juče bilo sedmoro više.

U Čačku bez novozaraženih u poslednja 24 sata

U Čačku nije bilo novozaraženih koronavirusom u poslednja 24 sata, saopštio je danas gradski Radni tim za praćenje koronavirusa.

U Opštu bolnicu u Čačku na infektivno odeljenje u poslednja 24 sata primljen je jedan pacijent zbog koronavirusa, a dva su poslata na dalje lečenje u Klinički centar u Kragujevac.

Na infektivnom odeljenju čačanske bolnice trenutno se nalazi 11 pacijenata koji su zaraženi koronavirusom ili imaju te simptome, a isto toliko pacijenata smešteno je u pivremenoj bolnici u sportskoj hali "Mladost" u prigradskom naselju Atenica.

U samoizolaciji kod kuće nalazi se 59 Čačana.

Bez zaraženih u Novom Pazaru, u Tutinu jedna osoba

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru saopštio je danas da u tom gradu nema novoobolelih od koronavirusa, dok je u Tutinu u poslednja 24 sata jedna osoba zaražena.

Ukupan broj zaraženih u Novom Pazaru je 91, dok ih je u Tutinu 13.

Od poslednjeg preseka testirano je 50 osoba, a ukupno od početka pandemije 1.751 osoba iz tih gradova i Raške.

Broj umrlih na Kosovu povećan na 27

Jedna žena (63) iz Dragaša umrla je na odeljenju hemodijalize u Regionalnoj bolnici u Prizrenu, čime je ukupan broj preminulih na Kosovu povećan na 27, saopštila je danas Klinika za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Kosova.

Na klinici se danas nalazi 12 pacijenata pozitivnih na koronavirus, od kojih je devet u stabilnom stanju, dok su ostali na terapiji kiseonikom i na intenzivnoj nezi.

Na intenzivnoj nezi pacijent zaražen koronavirusom ima hroničnu bolest bubrega i nalazi se na dijalizi, i dalje je u teškom stanju.

Najavljeno je da će danas pet pacijenata koji su oporavljeni od korone biti otpušteno iz klinike, dok dve osobe koje su bila negativna na poslednjim testovima za Covid 19 nastavljaju lečenje na klinici.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.