I U FEDERACIJI BiH PRODUŽEN POLICIJSKI ČAS: Krizni štab pooštrio mere zbog katastrofalne epidemiološke situacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2020, 18:12

I U FEDERACIJI BiH PRODUŽEN POLICIJSKI ČAS: Krizni štab pooštrio mere zbog katastrofalne epidemiološke situacije

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravlja BiH produžio je ranije donete mere zaštite od širenja korona virusa za još 14 dana, što podrazumeva obavezno nošenje maski u zatvorenom i na otvorenom, povećanu fizičku distancu i zabranu kretanja od 23 do pet sati ujutru.

Fizička distanca je povećana na minimum dva metra.

Iz ove obaveze se izuzimaju osobe koje imaju probleme sa disanjem zbog hroničnih bolesti ili koje ne mogu da skinu masku bez tuđe pomoći, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zatim osobe sa intelektualnim poteškoćama ili smetnjama u razvoju, osobe s oštećenjem sluha, sportisti na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozači na biciklu, električnom romobilu i motociklu.

Pravnim subjektima je naloženo da, gde nije moguće obezbedditi propisanu fizičku distancu, organizuju rad u smenama ili omogućiti rad od kuće.

Kantonalnim/županijskim štabovima je dozvoljeno uvođenje i restriktivnih i drugacicji mera u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Građanima je preporučeno da izbegavaju javna i privatna okupljanja i ograniče svoja kretanja, a osobama starije životne dobi, naročito onima sa hroničnim bolestima, da izbegavaju bespotrebna kretanja i korišćenje javnog prevoza.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Produžene epidemiološke mjere u Federaciji BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Nov.2020

Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije BiH (FBiH) donio je 23. novembra novu naredbu kojom se zbog epidemiološku situacije u Federaciji BiH produžavaju mjere zaštite od korona virusa za narednih 14 dana.  “Naređuje se obvezno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa za zaštitu respiratornog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.