Holandija:Tokom sinoćnih demonstracija policija privela više od 180 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2021, 13:53

Holandija:Tokom sinoćnih demonstracija policija privela više od 180 osoba

Holandska policija privela je više od 180 osoba tokom treće noći nemira u gradovima širom zemlje, gde su grupe izgrednika podmetale vatru, bacale kamenje i pljačkale prodavnice u nasilju koje je izazvao noćni policijski čas, uveden da bi se suzbila pandemija korona virusa.

Prvi policijski čas posle Drugog svetskog rata usledio je nakon upozorenja Nacionalnog instituta za zdravlje (RIVM) o novom talasu infekcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zbog "britanske varijante" virusa i uveden je u subotu uprkos višednevnom padu novih infekcija, preneo je Rojters.

"Imali smo nerede u prošlosti, ali je retkost da traju nekoliko noći u celoj zemlji", rekla je portparolka Nacionalne policije Suzan van de Graf.

Interventna policija je pozvana da reguje u više od 10 gradova i sukobila se sa demonstrantima u nekoliko gradova.

U glavnom gradu Amsterdamu grupe mladih bacale su petarde i palile vatromet, razbile izloge prodavnica i napale policijski kamion, ali su "razbijene" pojačanim masovnim prisustvom policije.

U Roterdamu je povređeno 10 policajaca, a 60 izgrednika je zadržano preko noći nakon pljačke i razaranja centra grada, rekla je portparolka policije.

Tokom trodnevnih protesta uhapšeno je više od 470 osoba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.