Izvor: Radio 021, 22.Maj.2020, 22:46

Hiljade biciklista na protestu protiv Vlade u Sloveniji

Hiljade biciklista organizovalo je novi protest u Sloveniji protiv vlade desnog centra.

Demonstracije su počele prošlog meseca, u jeku epidemije korona virusa, posle izveštaja o navodnom političkom pritisku u nabavci zaštitne opreme za vreme pandemije.

Uzvikujući "lopovi" demonstranti su se vozili na biciklima kroz centar Ljubljane, a taj način protesta je izabran da bi mogli da zadrže udaljenost zbog virusa.

Protestu su se pridružile i ekološke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << grupe, izražavajući strah da vlada planira da olabavi pravila o zaštiti životne okoline.

Slovenija sa dva miliona stanovnika proglasila je kraj epidemije korona virusa.

Kritičari su optužili desničarskog premijera Janeza Janšu da pokušava da iskoristi krizu za političku dobit.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.