Hiljade biciklista protestovali protiv vlade u Sloveniji

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2020, 21:54

Hiljade biciklista protestovali protiv vlade u Sloveniji

Hiljade biciklista organizovalo je danas novi protest u Sloveniji protiv vlade desnog centra.

Demonstracije su počele prošlog meseca, u jeku epidemije koronavirusa, posle izveštaja o navodnom političkom pritisku u nabavci zaštitne opreme za vreme pandemije.

Uzvikujući "lopovi" demonstranti su se vozili na biciklima kroz centar Ljubljane, a taj način protesta je izabran da bi mogli da zadrže udaljenost zbog virusa.

Protestu su se pridružile i ekološke >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << grupe, izražavajući strah da vlada planira da olabavi pravila o zaštiti životne okoline.

Slovenija sa dva miliona stanovnika proglasila je kraj epidemije koronavirusa.

Kritičari su optužili desničarskog premijera Janeza Janšu da pokušava da iskoristi krizu za političku dobit.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hiljade biciklista protestovali protiv vlade u Sloveniji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Maj.2020

Hiljade biciklista organizovalo je danas novi protest u Sloveniji protiv vlade desnog centra, javlja AP. Demonstracije su počele prošlog meseca, u jeku epidemije korona virusa, posle izveštaja o navodnom političkom pritisku u nabavci zaštitne opreme za vreme pandemije. Uzvikujući "lopovi" demonstranti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.