Gužve u gradskom prevozu Niša, iz Direkcije kažu među radnicima nema zaraženih koronom [foto]

Izvor: JužneVesti.com, 29.Okt.2020, 09:38

Gužve u gradskom prevozu Niša, iz Direkcije kažu među radnicima nema zaraženih koronom [foto]

Broj zaraženih virusom korona u Srbiji iz dana u dan je u porastu, a zbog gužvi u niškom gradskom prevozu građani strahuju da preporučene mere zaštite tu ne mogu biti od pomoći. Potrparol Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković ističe da nema zaraženih među radnicima i da za sada neće biti nikakvih izmena reda vožnje.

Posle jednoipomesečne pauze tokom vanrednog stanja, maja meseca gradski prevoz u Nišu ponovo je profunkcionisao. Tada je u prevozu pored maski >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bila obavezna i distanca. Pola godine kasnije u autobusima, prema rečima Nišlija, nema distance. Naprotiv.

Pored mene je seo čovek, kašlje i kaže da sigurno nije korona, mada možda i jeste jer su mu dvojica kolega pozitivna. Nema tu zaštite. Nosimo maske, neki ih nose ispod nosa, ali svejedno u ovolikoj gužvi svaka priča o zaštiti izgleda besmisleno – priča jedna Nišlijka.

Ona na putu do posla koristi liniju broj 5, od Bulevara svetog Pantelejmona do gradskog Trga.

Sličnu situaciju opisuje i Nišlijka koja zbog posla svakog dana putuje gradskim prevozom sa Palilule do Knjaževačke ulice. Stanković kaže da sada distanca nije obaveza, već preporuka Kriznog štaba;foto:J.A.

Mislim da bi trebalo povećati broj polazaka ili ograničiti broj ljudi, ali i da se nađe mehanizam brzog kažnjavanja jer kondukteri ne mogu da se izbore sa ljudima, posebno mladima, koji su nekad i neprijatni kada ih opomenu da bi trebalo da nose masku – objašnjava ona.

Međutim, distanca u prevozu sada nije obaveza i pored obeleženih sedišta kaže portparol Direkcije Stanković - to je smao preporuka Kriznog štaba za koju kaže da se u Nišu uglavnom poštuje. Za one koji i pored reakcija radnika i putnika ne žele da stave masku, ističe na teren izlaze nadležni.

Pa zovemo komunalnu policiju ili policiju, bilo kog zovemo - ko je prvi, brži. Nema šta, neće da krene vozilo – navodi Stanković.

Kada je nakon vanrednog stanja ponovo krenuo gradski prevoz, Stanković kaže da je bilo 3 ili 4 radnika pozitivno na virus. Sada, kaže, prevoznici vode računa i primenjuju sve mere, te je situacija drugačija.

A sada nema, nemamo od prevoznika nikakvih informacija da ima takvih slučajeva. Verovatno bi nam oni dali neko upozorenje ili nešto. Nemamo stvarno problema, kontrole se vrše – navodi Stanković.

Epidemiološko stanje u zemlji pokazaju da je u jednom danu broj zaraženih premašio 1.000, iz Direkcije kažu da za sada neće biti promena reda vožnje. Za sada neće biti izmena reda vožnje, kaže Stanković; Foto: Vanja Keser

Zavisi samo od odluke Kriznog štaba, za sada nemamo tako nešto. Prevoz se normalno odvija po zimskom redu vožnje. Za sada nemamo nikakvih instrukcija – kaže Stanković.

Podsetimo, nakon vanrednog stanja, početkom maja gradski prevoz je ponovo krenuo ulicama Niša. Još tada su obeleženi ulaz i izlaz, kao i sedišta koje putnici (ne)mogu da se koriste, a distanca je bila obavezna.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.