Guverner Banke Italija: Pad BDP, manje posla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020, 13:29

Guverner Banke Italija: Pad BDP, manje posla

Guverner Banke Italija Ignazio Visko Bruto prognozirao je da bi posle pandemije korona virusa u ovoj zemlji društveni proizvod narednih meseci mogao opasti između 9 i 13 odsto, a, kako je rekao, moguć je rast nezaposlenosti, socijalno nezadovoljstvo i broj osiromašenih porodica".

Po rečima guvernera biće veoma teško progonozirati kako će se situacija "post-korona" dalje razvijati, ali da je "jedino >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sigurno da se još ništa ne zna sa sigurnošću".

"Ono što možemo potvrditi", rekao je Visko, a prenosi "Hafington Post" je da će problemi italijanskih porodica trajati, biće manje posla, potrošnja će se smanjiti, jer će ljudi gledati da uštede s obzirom da će budućnost biti neizvesna."

On je podržao mere koje je donela vlada premijera Kontea za saniranje posledica pandemije koronavirusa, i apelovao na sve društvene subjekte da "raskinu sa inercijom starih navika i povrate sposobnost razvoja i rasta".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.