Francuzi ispituju još jednu metodu borbe protiv kovida 19: Lek za virus korona našli na plažama Bretanje?

Izvor: Večernje novosti, 07.Apr.2020, 08:53

Francuzi ispituju još jednu metodu borbe protiv kovida 19: Lek za virus korona našli na plažama Bretanje?

Nova terapija sa molekulima morske gliste iz peska PARIZ OD STALNOG DOPISNIKASVE je počelo od slepog miša u Vuhanu, a čoveka će sada, možda, da spase morska glista sa atlantskih plaža u Bretanji! Francuski naučnici, naime, vrlo ozbiljno istražuju mogućnost da sastojci iz krvi ove životinje pomognu čoveku u borbi pritiv najtežeg oblika virusa korona, s ciljem da se izbegne priključivanje na respiratore. Prva ispitivanja direktno na ljudskim bićima vrše >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << se ove sedmice.Molekuli iz krvi morske gliste apsorbuju 40 puta više kiseonika od ljudskog hemoglobina, što se vidi kao izuzetna prilika da se pomogne ljudima koji imaju velikih teškoća s disanjem. Ističe se da ne postoje problemi kompatibilnosti između čovekove krvi i molekula iz krvi ove životinje dugačke od 10 do 15 centimetara, koja živi uglavnom u pesku na plažama.Laboratorija "Hamerina" iz mesta Morle je na osnovu sastojaka iz krvi morske gliste izolovala "transporter kiseonika" kroz ljudsku krv.Sada će se ovi molekuli direktno ubrizgavati u krv ljudi da bi se izborili s kobnim ishodom kovida 19. Na ideju je došao biolog Frank Zal koji rukovodi pomenutim preduzećem, a koji je izgubio već dvoje prijatelja od nove opake bolesti. U svemu mu je pomogao i profesor Loran Lantijeri, šef odeljenja plastične hirurgije u pariskoj bolnici "Žorž Pompidu" koji je već koristio ove molekule prilikom presađivanja kože lica.Novu terapiju primiće deset dobrovoljaca u dve pariske bolnice, "Žorž Pompidu" i "Pitije Salpetrijer", a Nacionalna agenicija za bezbednost lekova već je dala saglasnost. PORAST BROJA PREMINULIH Broj preminulih od virusa kovid 19 u francuskim bolnicama povećan je juče za 10 procenata, na ukupno 6.494. Ukupan broj preminulih porastao na 8.911, U odnosu na 8.078 U nedelju, što je porast od 10 procenata.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Pariz

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Francuzi ispituju NOVU METODU borbe protiv korone: Lek za opaki virus pronašli na NEOBIČNOM MESTU?

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2020

Prva ispitivanja direktno na ljudskim bićima vrše se ove sedmice...Sve je počelo od slepog miša u Vuhanu, a čoveka će sada, možda, da spase morska glista sa atlantskih plaža u Bretanji! Francuski naučnici, naime, vrlo ozbiljno istražuju mogućnost da sastojci iz krvi ove životinje pomognu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.