Evropa: Mađarska vakciniše strane državljane iz pogranične zone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2021, 14:04

Evropa: Mađarska vakciniše strane državljane iz pogranične zone

Mađarska će od jula pružiti stranim državljanima koji žive u pograničnim regionima mogućnost da se vakcinišu protiv korona virusa.

Strani državljani koji žive u oblastima duž granice Mađarske sa Srbijom, Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, Slovačkom, Rumunijom i Ukrajinom a putuju preko granice radi posla moći će da prime vakcinu na za to određenim vakcinalnim punktovima u Mađarskoj.

Registracija će se odvijati onlajn preko sajta vlade, a ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neće moći da biraju vakcinu već će dobiti vakcinu koja je dostupna, prenosi MTI.

Mađarska je dosad vakcinisala više od polovine svog stanovništva.

U Austriji se delta soj širi, 361 osoba zaražena

U Austriji se delta soj korona virusa sve više širi, i do sada, je prema podacima Ministarstva zdravlja, registrovana 361 osoba zaražena ovim zaraznijim sojem.

Najveći broj registrovan je u Beču - 256.

Već više nedelja lekari su zabrinuti zbog širenja delta soja.

Naime, prvi slučajevi zaraze delta sojem otkriveni su u Austriji krajem maja i to 18, a već nedelju dana kasnije broj je počeo eksponencijalno da raste na 42, pa na 153.

Širenje delta soja, strahuju eksperti, moglo bi ugroziti planirano potpuno „otvaranje“, to jest vratiti „zaključavanja“ na jesen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.