Episkop valjevski i dva sveštenika zaraženi koronavirusom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2020, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Episkop valjevski i dva sveštenika zaraženi koronavirusom

Episkop valjevski Milutin i još dvojica sveštenika te eparhije zaraženi su korona virusom i oni se nalaze na lečenju u KBC "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu, saopštila je danas eparhija.

Episkop Milutin je, kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Eparhije valjevske, korona virus dobio služeći u svojoj Eparhiji.

Eparhija konstatuje da su se pojavile "neistinite i zlonamerne" tvrdnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o uzroku pojave korona virusa u Valjevu, koje, kako navode, "na najsramniji način povezuju episkopa Milutina sa tom činjenicom".

Ističe se da Eparhija valjevska i episkop Milutin nemaju nikakve veze sa pojavom korona virusa u Valjevu, kao i da su blagovremeno i odgovorno preduzeli sve potrebne mere za sprečavanje širenja virusa.

Kako navode, najpre je sa samog vrha gradske vlasti u Valjevu poslata netačna informacija da je jedan od uzroka pojave korona virusa u Valjevu "poseta jednog sveštenika iz Italije Eparhiji valjevskoj".

Eparhija navodi da ni delegacija ni sveštenici niti bilo koja osoba iz Italije ili drugog kriznog područja na svetu nije u poslednje vreme bila u poseti Eparhiji valjevskoj, kao i da episkop Milutin i sveštenici u poslednjih nekoliko meseci nisu putovali ni u jedno žarište.

Navodi se i da je episkop Milutin sve svoje posete u eparhiji vršio i služio pre mera Vlade Srbije, odnosno, kako se navodi, "u isto vreme kada su, na primer, gradski oci bili veoma aktivni u predizbornoj kampanji, pre pojave bilo kakvih simptoma bolesti".

Dodaje se da je od trenutka proglašenja vanrednog stanja, episkop Milutin nije napustio sedište Eparhije valjevske i da je od početka poštovao pravila samoizolacije, te da je prvi u SPC odlučio da prekine osvećenja domova pred Vaskrs.

Navode da će, ukoliko se nastavi "medijska hajka protiv Eparhije" biti primorani da podnesu odgovarajuće krivične prijave.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.