Izvor: Radio 021, 27.Mar.2020, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Episkop valjevski i dvojica njegovih saradnika zaraženi virusom korona

Srpska pravoslavna crkva je potvrdila da je kod episkopa valjevskog Milutina i dvojice njegovih saradnika potvrđen virus korona i da su oni u Kliničkom centru "Dragiša Mišović" u Beogradu.

Eparhija valjevska demantuje pisanje medija da je delegacija iz Italije bila u poseti u Valjevu i dodaju da episkop Milutin u poslednjih nekoliko meseci nije napuštao Eparhiju.

"Nikakva delegacija, nikakvi sveštenici, nijedan vernik ili bilo koja osoba iz Italije ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bilo kog drugog kriznog područja na svetu nije u poslednje vreme bila u poseti Eparhiji valjevskoj", navodi se u saopštenju.

Ističu i da episkop Milutin, kao i svi sveštenici Eparhije valjevske, u poslednjih nekoliko meseci nisu putovali ni u jedno krizno područje na svetu koje je zaraženo virusom korona.

"Od trenutka proglašenja vanrednog stanja, episkop Milutin ni za jedan metar nije napustio sedište Eparhije valjevske i od početka je poštovao pravila samoizolacije, odgovorno dajući primer svim sveštenicima i vernicima", dodaju iz Eparhije valjevske.

Ističu i da je episkop Milutin prvi u Srpskoj pravoslavnoj crkvi doneo odluku o prekidu osvećenja domova pred Vaskrs, imajući u vidu informaciju da se u Valjevu pojavio virus i starajući se i na taj način da se spreči širenje zaraze.

Dodaju i da Eparhija valjevska i episkop Milutin nemaju nikakve veze sa pojavom virusa korona u Valjevu, kao i da je Eparhija valjevska blagovremeno i odgovorno preduzela sve potrebne mere za sprečavanje širenja virusa.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.