Izvor: Radio 021, 05.Avg.2020, 11:56

Epidemiolog: Ne treba sumnjati u intelektualno poštenje onih koji prave vakcinu protiv korone

Vakcina protiv novog virusa korona, osim kvaliteta, treba da bude i jeftina, kako bi bila dostupna što široj svetskoj populaciji, ocenio je epidemiolog u penziji Novica Vujošević, poručujući kako ne bi trebalo sumnjati u intelektualno poštenje onih koji rade na pronalasku vakcine.

Vujošević je TVCG rekao kako bi se s poštovanjem trebalo odnositi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prema naporima više od 130 institucija koje pripremaju vakcinu.

"Značajno je ko će biti prvi, jer njemu pripada slava. Bitno je do nje doći, a do nje će doći uskoro. Mi smo u veku kad nema više paklenih epidemija i masovnog umiranja", ocenio je Vujošević, naglašavajući kako je važno da vakcina bude imunogena i da stvara imunološki odgovor kako bi se zaštitili od oboljevanja.

"To nije lako napraviti, posebno kad su u pitanju uzročnici virusne etiologije. Važno je da ona bude i jeftina. Ako bude skupa, to o prelazi realne mogućnosti stanovništva. Važno je da je sigurna, da ne napravi neke štete. I da je lako primenjiva", objasnio je Vujošević.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Fauci očekuje proizvodnju vakcine protiv korone 2021.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Avg.2020, 08:03

Farmaceutska industrija vjerojatno će proizvesti početkom iduće godine desetke miliona vakcine protiv korona virusa, a do kraja 2021. moglo bi biti dostupno milijardu doza, izjavio je vodeći američki epidemiolog Anthony Fauci za Reuters. Fauci očekuje da će već do kraja ove godine vakcina protiv...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.