Epidemiolog: Ne treba sumnjati u intelektualno poštenje onih koji prave vakcinu protiv korone

Vakcina protiv novog virusa korona, osim kvaliteta, treba da bude i jeftina, kako bi bila dostupna što široj svetskoj populaciji, ocenio je epidemiolog u penziji Novica Vujošević, poručujući kako ne bi trebalo sumnjati u intelektualno poštenje onih koji rade na pronalasku vakcine.
Epidemiolog: Ne treba sumnjati u intelektualno poštenje onih koji prave vakcinu protiv korone
Foto: Pixabay
Vujošević je TVCG rekao kako bi se s poštovanjem trebalo odnositi prema naporima više od 130 institucija koje pripremaju vakcinu.
 
"Značajno je ko će biti prvi, jer njemu pripada slava. Bitno je do nje doći, a do nje će doći uskoro. Mi smo u veku kad nema više paklenih epidemija i masovnog umiranja", ocenio je Vujošević, naglašavajući kako je važno da vakcina bude imunogena i da stvara imunološki odgovor kako bi se zaštitili od oboljevanja.
 
"To nije lako napraviti, posebno kad su u pitanju uzročnici virusne etiologije. Važno je da ona bude i jeftina. Ako bude skupa, to o prelazi realne mogućnosti stanovništva. Važno je da je sigurna, da ne napravi neke štete. I da je lako primenjiva", objasnio je Vujošević.
  • Vlada

    05.08.2020 13:00
    ---
    Epidemiolog u penziji je smetnuo s uma jednu ključnu stvar - oni koji vakcinu "prave", kako sam kaže, nisu i oni koji finansiraju njeno "pravljenje", a to čini suštinsku razliku u tome o čemu on mašta - da ne treba sumnjati u njihovo intelektualno poštenje.
  • Ma

    05.08.2020 12:12
    Ajde
    Sumnjamo u postenje onih koji ce je kupovati i prodavati-mafijo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.