Džonson o uticaju virusa na ekonomiju: KORONA JE NOĆNA MORA ZA BRITANIJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2020, 15:30

Džonson o uticaju virusa na ekonomiju: "KORONA JE NOĆNA MORA ZA BRITANIJU"

Bez posla je ostalo blizu devet miliona radnika

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da je kriza izazvana virusom korona bila katastrofalna za Veliku Britaniju i da će Vlada proveriti šta nije urađeno dobro, ali da sada nije trenutak za istragu.

- Ovo je katastrofa. Hajde da ne ublažavamo reči. Mislim da je ovo apsolutno bila noćna mora za ovu zemlju i da je zemlja prošla kroz veliki šok - rekao je Džonson.

Premijer je dodao da Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << duguje objašnjenje šta je pošlo po zlu i tačno kada za sve smrtne slučajeve i patnju koju su građani prošli zbog virusa.

- To potpuno razumem i mi ćemo to uraditi. Samo smatram da sada nije pravi trenutak da se tome posvećuje veliki dio zvaničnog vremena. Ali neprestano izvlačimo lekcije - rekao je britanski premijer.

Prema Vladinim podacima, britanska ekonomija oslabila je za 10,4 odsto u periodu od tri meseca do aprila, a u aprilu je zabeležen najveći mesečni pad bruto domaćeg proizvoda ikada.

- Ne možemo se samo povući. Ono što ćemo raditi u narednih nekoliko meseci jeste jačanje agende koja je usmerena na investicije - rekao je Džonson.

Tokom krize privremeno je bez posla ostalo blizu devet miliona radnika, odnosno više od četvrtine ukupne radne snage. To je državu do sada koštalo 24,2 milijarde funti.

Kako će svet funkcionisati POSLE pandemije? Neke stvari će se DEFINITIVNO ZAUVEK PROMENITI (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.