Dve bebe zaražene koronom stabilno, na lečenju u Dečijoj kovid bolnici u Nišu 11 dece

Izvor: JužneVesti.com, 25.Apr.2021, 19:26

Dve bebe zaražene koronom stabilno, na lečenju u Dečijoj kovid bolnici u Nišu 11 dece

Dve bebe koje su pozitivne na virus korona prebačene su iz Vranja u niški Klinički centar i one su, prema rečima direktorke Klinike za dečje interne bolesti Emilije Golubović, stabilno. U Dečijoj kovid bolnici, kako je rekla, trenutno je 11 pacijenta, a stanje dečaka koji je na respiratoru i dalje je nepromenjeno.

Od jedanaestoro dece koliko se trenutno leči u Dečijoj kovid bolnici kod njih 6 je potvrđen virus, kaže doktorka Golubović i dodaje da su bebe u dobrom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << stanju.

Dve bebe su stabilne, jedna bez ikakvih simptoma, druga je stabilno, imala je temperaturu, sad je dobro - kaže Golubovićeva.

Inače, povodom slučaja zaraženih beba oglasio se saopštenjem Zdravstveni centar Vranje, iz kojeg navode da se na svim odeljenjima poštuju propisane mere, a pogotovo u neonatološkom bloku u okviru Porodilišta.

Svi odseci na Ginekološko-akušerskom odeljenju po spratovima su fizički izolovani i zatvoreni i pod ključem u odnosu na ostale službe i odeljenja i ne postoji mogućnost bilo kakve interakcije sa bilo kojom drugom službom u Opštoj bolnici Vranje. Higijena je na izuzetno visokom nivou. Porodilište i veći deo zgrade Ginekologije sa akušerstvom su nedavno renovirani i zadovoljavaju visoke standarde pružanja zdravstvenih usluga porodiljama i bebama u zemlji i šire - navodi se u saopštenju.

Doktorka Goluović kaže da je stanje 8-godišnjeg dečaka koji je na respiratoru u Dečijoj kovid bolnici bez promena.

Dečko koji je na respiratoru ima takve epizode, malo pogoršanja, pa se popravi u toku dana non stop gore dole - navodi ona.

Podsetimo, direktor UKC Niš Zoran Perišić naveo je pre nekoliko dana da ovaj dečak ima urođene bolesti pluća, koje su ga i uvele u problem da ne može spontano da diše.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

DR EMILIJA GOLUBOVIĆ ZA KURIR OTKRILA STANJE DVE BEBE KOJE SU POZITIVNE NA KORONU: Odande je noćas stigla jedna strašna vest

Izvor: Kurir, 26.Apr.2021, 16:01

Dve kovid pozitivne bebe nalaze se u KC Niš, i njihovo stanje je stabilno, poručuju iz bolnice u kojoj je noćas od posledica koronavirusa preminuo devetogodišnji dečak.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.