Dva migranta na ostrvu Lezbos pozitivna na korona virus

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Maj.2020, 23:35

Dva migranta na ostrvu Lezbos pozitivna na korona virus

Grčki zvaničnici saopštili su danas da su registrovalli prve slučajeve zaraze korona virusom kod dva migranta na ostrvu Lezbos, posle njihovog dolaska iz Turske prošle nedelje i izolacije u specijalnom objektu za karantin.

U dva čamca 6. i 10. maja iz Turske je stiglo 70 migranata, prva grupa koja je stigla u Grčku morem u više >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od mesec dana, pošto su grčke vlasti povećale nadzor granica zbog pandemije i manjeg broj odlazaka iz Turske.

Svih 70 stavljeni su u dvonedeljni karantin kada su stigli na ostrvo Lezbos. Oni su smešteni u specijalni kamp za karantin u Eftalou na severnoj obali ostrva daleko od najvećeg kampa Morija na Lezbosu gde živi gotovo 18.000 ljudi u prostoru čiji je kapacitet 3.000.

Kako je navedeno dvoje migranata koji su pozitivni na korona virus nisu razvili simptome kovida-19, a testovi se sprovode na ostalih 68 migranata u tom izdvojenom objektu na ostrvu Lezbos, i među ljudima koji su sa njima bili u kontaktu.

Blizu 40.000 migranata žive na Lezbosu i drugim grčkim ostrvima u Egejskom moru gde su grupe za ljudska prava upozorile da bi velika prenatrpanost kampova mogla brzo da dovede do širenja zaraze ako stigne do tih objekata. Do sada nije bilo registrovanih slučajeva zaraze korona virusom na grčkim ostrvima.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.