Donacije za privremene bolnice u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Mar.2020, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacije za privremene bolnice u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

Ispred Hale 1 Beogradskog sajma danas su isporučene donacije kompanije DIS i kladionice Soker, namenjene privremenim bolnicama za inficirane korona virusom u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, kompanija DIS je donirala pet miliona dinara u prehrambenim proizvodima i sredstvima za higijenu a kladionice Soker 136 LCD televizora.

Izražavajući zahvalnost predstavnicima DIS-a i Sokera, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << general Uglješa Jovičić ocenio je da donacije biti velika pomoć da dani lečenja proteknu što brže.

On je podsetio da je privremena bolnica na Beogradskom sajmu formirana za potrebe smeštaja lako obolelih od koronavirusa.

"U nadležnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je spoljna služba obezbeđenja, organizacija osnovnih životnih potreba u vezi sa smeštajem i ličnom higijenom, ishranu obezbeđuje Studentski grad, a medicinsko zbrinjavanje pacijenata vrši Ministarstvo zdravlja", naveo je Jovičić.

Dodaje se da se u akciju uključio i Medija centar "Odbrana" Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane koji je donirao 100 naslova iz svoje izdavačke delatnosti i više desetina primeraka magazina "Odbrana".

Kompanija Večernje Novosti je uz 750 knjiga obezbedila i 100 primeraka dnevnih novina koje će se na dnevnom nivou dostavljati privremenim bolnicama u Beogradu, Novom Sadu i Nišu a dnevne novine doniraju i Politika, Alo, Kurir, Informer, Srpski telegraf kao i nedeljnik Ekspres.

Mlekara Šabac iskazala je nameru da donira 10.000 pamučnih maski a knjige su donirale i Gradska biblioteka Beograda i to 300 naslova, kao i preduzeće "Muzej knjige Adligat" koje je doniralo 1.500 knjiga za privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu, kao i po 1.000 knjiga za lica smeštena na Novosadskom sajmu i u hali "Čair" u Nišu.

Navodi se i da je kompanija "Maći" donirala dva aparata sa neograničenom količinom besplatnih toplih napitaka za medicinsko osoblje i pripadnike Vojske Srbije, a firma "3M" donirala je 50 punjača za mobilne telefone za medicinsko osoblje.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Donacije za privremene bolnice u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

Izvor: Beta Video, 31.Mar.2020

BEOGRAD - Ispred Hale 1 Beogradskog sajma danas su isporučene donacije kompanije DIS i kladionice Soker, namenjene privremenim bolnicama za inficirane korona virusom u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. (pokrivalice) Beta/MOD #COVID-19

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.