Dobit ByteDance-a udvostručena u 2020

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 18.Jun.2021, 12:43

Dobit ByteDance-a udvostručena u 2020

Dobit i prihod kineskog vlasnika TikTok-a udvostručeni su u 2020. godini, potvrđujući popularnost aplikacije tokom pandemije korona virusa.

Ukupni prihod Bytedance-a skočio je prošle godine 111 posto, na 34,3 milijarde dolara, citira BBC interni dopis uprave radnicima.

Bruto dobit takođe je udvostručena, na 19 milijardi dolara. Kompanija je zbog jednokratnog računovodstvenog prilagođavanja zaključila >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << godinu s neto gubitkom od 45 milijardi dolara, koji, kako navodi, nije povezan s njenim poslovanjem.

Dopis je takođe pokazao da je ByteDance na kraju prošlogodišnjeg decembra na svim platformama beležio oko 1,9 milijardi aktivnih korisnika mesečno.

Glasnogovornik ByteDancea potvrdio je rezultate za BBC.

Podaci o godišnjim rezultatima vremenski su se poklopili s pojačanim pritiskom regulatora na TikTok i druge kineske tehnološke divove, kako u inostranstvu tako i u matičnoj zemlji.

Reuters je u četvrtak izvestio da će izvršna uredba koju je američki predsednik Joe Biden potpisao ovog meseca prisiliti neke kineske aplikacije da preduzmu strože mere zaštite privatnosti podataka kako bi nastavile da posluju u SAD-u.

Kineske kompanije našle su se pod lupom zbog sumnji da podatke korisnika dostavljaju kineskoj vladi. TikTok opovrgava takve tvrdnje.

Biden je poništio uredbu bivšeg predsednika Donalda Trampa kojom je TikTok-u i WeChat-u zabranjeno poslovanje u SAD-u, podseća BBC. Zabrana je osporena pred sudom i nije stupila na snagu.

Ministarstvo trgovine izvestilo je da će umesto toga ispitati aplikacije koje su kreirale i razvile kompanije „pod jurisdikcijom inostranih protivnika“ SAD-a, poput Kine.

Kineski regulator je pak pozvao 13 internet platformi, uključujući ByteDanc-e, da pri pružanju finansijskih usluga poštuje pooštrene odredbe o tržišnoj konkurenciji.

Cilj je spriječiti monopolističko ponašanje i „haotično širenje kapitala„, istakli su regulatori, prema navodima BBC-ja.

Izvor: SEEbiz

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.