Đerlek: Nalog da dve najveće kovid bolnice budu u pripravnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2021, 14:19

Đerlek: Nalog da dve najveće kovid bolnice budu u pripravnosti

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da se narednih dana očekuje povećanje broja obolelih od korona virusa, pa je izdat nalog da se u kovid bolnicama u Batajnici i Kruševcu povećaju kapaciteti.

"Puna skijališta, ali i žurke koje su organizovane prethodnih dana sigurno će doći na naplatu", istakao je Đerlek.

On je za TV Pink rekao da je pogoršanje situacije evidentno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iako se ne očekuje scenario iz decembra, kada je u bolnicama bilo više od 9.000 ljudi.

Đerlek je istakao da su se građani previše opustili, posebno zbog masovne vakcinacije koja je u toku, a zaboravljaju da se na imunitet i pored vakcine, čeka oko 40 dana, a da prva doza ne znači da je neko odmah zaštićen.

On je rekao i da je zabrinut zbog epidemiološke situacije u Srbiji, a posebno kada se pogledaju slike i snimci sa korona žurki i zimovališta.

"Građani su se previše opustili, misleći da će vakcinacija sama da reši sve. Korona neće da se uplaši i pobegne, neće je rešiti ni vakcina, već moramo da je rešimo mi sami tako što ćemo biti kolektivno odgovorni", rekao je Đerlek i dodao da je vakcinacija samo moćno sredstvo kojim ćemo doći do kolektivnog imuniteta.

On je dodao da i ponedeljkom redovno stiže kontigent Fajzerovih vakcina, a da se očekuje i 125.000 doza "AstraZeneke" do kraja februara.

"Stižu nam i dodatne doze Spunjika i, u svakom slučaju, mislim da će predsednik Vučić na sebi svojstven način obezbediti dovoljne količine vakcina kako bismo nastavili imunizaciju ovim tempom", rekao je Đerlek.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đerlek: Dve najveće kovid bolnice u pripravnosti

Izvor: Radio 021, 18.Feb.2021

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da se narednih dana očekuje povećanje broja obolelih od korona virusa, pa je izdat nalog da se u kovid bolnicama u Batajnici i Kruševcu povećaju kapaciteti..."Puna skijališta, ali i žurke koje su organizovane prethodnih dana sigurno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.