Đaci opet proveravaju znanje: Osmaci danas rade probni test iz matematike

Izvor: Večernje novosti, 02.Jun.2020, 06:50

Đaci opet proveravaju znanje: Osmaci danas rade probni test iz matematike

Učenici osmog razreda u ponedeljak radili probni kombinovani i test iz srpskog jezika. U različitim terminima zadatke uzeli u školi, a rešavali kod kuće UČENICI osmog razreda osnovne škole u ponedeljak su, prvi put od prekida nastave zbog virusa korona, imali obavezu da dođu u školu. Uzeli su probne testove za malu maturu iz srpskog jezika i kombinovani test. Uradili su ih kod kuće, a u utorak će >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ih doneti u školu gde će raditi test iz matematike.- Deca su došla, svi su sedeli u svečanoj sali, poštovali su propisani razmak, đaci nisu nosili maske, ali nastavnici jesu. U salu su ih uveli da im objasne kako da rade, a svako odeljenje dolazilo je u različito vreme. U školi su im dali i hemijske olovke, uz objašnjenje da skener koji se koristi pri ocenjivanju testova ne prepoznaje olovke lošijeg kvaliteta - kaže nam majka jedne male maturantkinje.Deca kažu da pitanja nisu bila teška. A neka od njih na testu iz srpskog su bila: da li reč "ironičan" znači usiljen, podrugljiv, tužan, neprijatan, kiseo, da odrede glasovne promene u rečima, vrste zavisnih rečenica, glagolske oblike... U kombinovanom testu (sa pitanjima iz istorije, geografije, hemije fizike i bilogije) tražilo se da upišu merne jedinice za masu, zapreminu, širinu, dužinu, tačku topljenja nekih metala, razmeru na geografskim kartama, gde se nalazi južni geografski pol - u Australiji, na Antarktiku, u Africi ili u Južnoj Americi...Deca su odgovarala tako što su bojila kružiće ispred tačnih odgovora. DANAS SIMULACIJA MALE MATUREDANAŠNjI test iz matematike biće simulacija male mature koja je zakazana za 17, 18. i 19. jun. Biće održan uz poštovanje mera zdravstvene zaštite. Maturantima u ponedeljak nije rečemo da li u utorak treba da nose maske, a za nastavnike one su obavezne. U jednoj učionici moći će da sedi najviše devetoro dece.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

DANAS TEST IZ MATEMATIKE Drugi dan probe male mature

Izvor: Blic, 02.Jun.2020

Učenici osmog razreda danas će sesti u klupe kako bi nakon dva i po meseca pauze u školskom ambijentu rešavali zadatke iz matematike u okviru probe male mature.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.