Danas

Izvor: B92, 24.Nov.2020, 08:45

Danas

Beograd -- Od danas pa u narednih 10 dana na snazi će biti nove mere Vlade Srbije, donete radi sprečavanja širenja koronavirusa. Izmene i na ulicama Beograda.

Do 3. decembra radno vreme ugostiteljskih objekata - restorana, kafića, barova, klubova, kao i trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture, te priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću, biti ograničeno do 18 sati.

Prodavnice i drugi maloprodajni trgovinski objekti radiće do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 21 sat.

Apoteke, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljski i drugi objekti koji dostavljaju hranu, mogu da rade bez ograničenja.

Sve radnje koje se ne nalaze u tržnim centrima, poput butika u beogradskoj Knez Mihailovoj ulici ili frizera u naselju, ali i mnogobrojnih zanatlija, moći će da rade, kao i po prethodnoj odluci, do 21 sat, rekao je za Blic gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima Darko Glavaš.

On je, takođe, naveo da će posle 18 sati, a najduže do 21, moći da rade i, na primer, pošte i banke, osim onih smeštenih u tržnim centrima.

Od danas će u Beogradu od 17 do 20 časova na linijama javnog gradskog prevoza biti uključeno dodatnih 236 vozila, čime će na ulicama biti angažovan maksimalan broj autobusa - 1.641.

Na sednici gradskog Kriznog štaba dogovoreno je da 15 patrola komunalne milicije obilazi mesta na kojima su najveće gužve.

Od danas će u Beogradu od 17 do 20 časova na linijama javnog gradskog prevoza biti uključeno dodatnih 236 vozila, čime će na ulicama biti angažovan maksimalan broj autobusa - 1.641.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, posle sednice gradskog Kriznog štaba, rekao je da je dogovoreno da 15 patrola komunalne milicije obilazi mesta na kojima su najveće gužve i apelovao je na sugrađane da što manje koriste javni prevoz.

"Složili smo se da na ulicama bude maksimalan broj autobusa i da se insistira na sprovođenju mera, što je u ovom trenutku najvažnije", naveo je Radojičić za Tanjug.

On je rekao da je od 2.500 vozača, koliko ih radi u GSP, 61 u prethodnom periodu bio pozitivan na kovid 19, što, ukazuje, ne govori o velikom broju zaraženih, ali da se situacija prati svakodnevno.

Kako je u nedelju saopštio Sekretarijat za javni prevoz, od sutra zbog skraćenog radnog vremena restorana, kafića, barova, klubova, kladionica i tržnih centara do 18 časova, u periodu od 17 do 20 časova na linijama javnog gradskog prevoza putnika biće uključeno dodatnih 236 vozila

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jutarnji program za Srbiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Nov.2020

U Srbiji od danas na snazi nove restriktivne mere - rad ugostiteljskih i trgovinskih objekata zabranjuje između 18 sati popodne i 5 sati ujutru. Govorimo i o nameri bratimljenja Beograda sa severnom Mitrovicom, do koje juče ipak nije došlo, jer Goranu Vesiću nije bilo dozvoljeno da uđe na Kosovo.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Prodavnice i marketi ipak rade do 21 sat

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Nov.2020

Nova Uredba vlade objavljenoj u Službenom glasniku, donela je mnogima nedoumicu, jer je njom odrđen rad tržnih centara do 18 sati, međutim to se ne odnosi na prodavnice i markete...Ovom Uredbom izmenjeni su neki članovi prethodne uredbe tako da je ostalo da prodavnice i drugi maloprodajni trgovinski...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Gradski sekretarijat Beograda podržao predlog da se nove mere ne primenjuju na ustanove kulture

Izvor: Danas, 24.Nov.2020

Sekretarijat za kulturu Grada Beograda podržao je danas predlog resornog ministarstva da ustanove kulture ne budu obuhvaćene novim merama u suzbijanju epidemije korona virusa po kojima je radno vreme tih ustanova ograničeno do 18 časova.

Nastavak na Danas...

Novo radno vreme “Cineplexx"-a – projekcije samo vikendom

Izvor: JužneVesti.com, 24.Nov.2020

Zbog novih mera Vlade koje počinju da se primenjuju od danas, Cineplexx će raditi do 18 sati do daljeg, poručuju iz ovog bioskopa. Ovonedeljni repertoar neće biti prikazan, jer će posetioci moći da pogledaju projekcije filmova samo subotom i nedeljom...Iz bioskopa navode da će zbog izmene radnog...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.