Da li će biti POLICIJSKOG ČASA? Građani Srbije u prvom udaru korone proveli su POD KLJUČEM 638 SATI ili više od 26,5 dana

Izvor: Press, 09.Jul.2020, 11:27

Da li će biti POLICIJSKOG ČASA? Građani Srbije u prvom udaru korone proveli su "POD KLJUČEM" 638 SATI ili više od 26,5 dana

Na sastanku Kriznog štaba, danas tačno u podne, biće doneta odluka da li će u Beogradu, a možda i u celoj Srbiji, za vikend biti uveden policijski čas. Ako se struka, ali i političari opredele za tu opciju, Beograđani, a možda i stanovnici ostatka Srbije, biće “pod ključem” od petka popodne, pa sve do ponedeljka u ranim jutarnjim satima.
Foto:blic
Od početka epidemije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << korona virusa u našoj zemlji, a posebno nakon uvođenja vanrednog stanja, građani Srbije poprilično su se navikli da budu “pod ključem”.
Tokom prvog naleta korone, od 18. marta pa sve do 6. maja, stanovnici Srbije su u svojevrsnom karantinu tokom trajanja policijskog časa proveli 638 sati ili više od 26,5 dana!

Policijski čas je prvi put uveden 18. marta i prvobitno u skraćenom periodu, od 20.00 do 5.00 ujutro narednog dana. Međutim, u ovakvom obliku je važio samo četiri dana, pošto je već od 22. marta produžen na period od 17.00 do 5.00, zbog čega su i sve prodavnice, apoteke i pekare morale da menjaju radno vreme.
Početkom aprila bilo je ozbiljnih najava da bi policijski čas mogao da traje i 24 sata dnevno, što se srećom nikada nije dogodilo. Ipak, vlasti su odlučile da okupljanja građana pre svega po izletištima ograniče dugim policijskim časovima tokom vikenda.

Prvi takav je trajao 60 sati, od 10. aprila uveče do 13. aprila u ranim jutarnjim satima, da bismo najduži, ali i najkontroverzniji, imali za Uskrs, u periodu od 17. do 21. aprila i on je trajao čak 84 časa!
Odmah po njegovom završetku doneta je odluka da ubuduće policijski čas, tokom kojeg važi zabrana izlaska građana na ulice (sa izuzetkom onih koji imaju dozvole) bude malo skraćen, pa je počinjao svakog dana od 18.00 časova.
Treći “vikend pod katancem” imali smo od 24. do 27. aprila i on je trajao 59 sati, dok je za prvomajske praznike zabrana izlaska važila od 30. aprila do 2. maja, odnosno “samo” 35 sati.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TAČNO U PODNE ODLUKA O POLICIJSKOM ČASU: Čeka se Krizni štab, u prvom naletu smo 638 sati bili POD KLJUČEM

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2020

Početkom aprila bilo je ozbiljnih najava da bi policijski čas mogao da traje i 24 sata dnevno...Na sastanku Kriznog štaba, danas tačno u podne, biće doneta odluka da li će u Beogradu, a možda i u celoj Srbiji, za vikend biti uveden policijski čas. Ako se potvrde najave, Beograđani, a možda...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Kisić Tepavčević objasnila zašto u Beogradu NIJE UVEDEN policijski čas

Izvor: Blic, 09.Jul.2020

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević objasnila je odluku Kriznog štaba da se ne uvede policijski čas u Beogradu uz napomenu da bi najviše efekta u borbi protiv korona virusa trenutno dao 14-dnevni karantin. Kako kaže, efekti protesta u nekoliko gradova Srbije videće se za pet do deset dana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.