DSS: Neprihvatljivo prebacivati odgovornost za širenje epidemije na gradjane

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2020, 12:42

DSS: Neprihvatljivo prebacivati odgovornost za širenje epidemije na gradjane

Pred svakodnevnim i stalnim povećavanjem broja osoba zaraženih korona virusom potpuno je besmisleno i neprihvatljivo prebacivanje odgovornosti za dramatičnu situaciju na gradjane, optužbama da nedovoljno poštuju mere Кriznog štaba, dok istovremeno i sama Vlada ne uvažava stavove njegovog lekarskog dela, saopštila je danas Demokratska stranka Srbije (DSS).

DSS je navela da Vlada Srbije "ne može da beži >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od odgovrnosti jer ona upravlja državnim poslovima".

"U okolnostima kada relativno blage anti-epidemijske mere ne donose rezultate, Vlada je dužna da usvoji strože mere, da kontroliše njihovo poštovanje i sankcioniše njihovo kršenje, bez obzira na moguće nezadovoljstvo pojedinih gradjana", saopštila je DSS.

Kako se ocenjuje u saopštenju, "isto koliko su bile opravdane nepopularne stroge mere u vreme prvog talasa epidemije, koje su omogućile da se zdravstveni sistem organizuje, da odgovori novim okolnostima i da se pribavi neophodna oprema, aparati i lekovi, tako je već nedeljama potpuno neshvatljivo ignorisanje realnosti koja odnosi živote gradjana".

"Po ugledu na ogromnu većinu drugih zemalja koje su u proteklih mesec i po dana usvojile različite mere 'zatvaranja', i u Srbiji je potrebno da se usvoje slične mere na period koji ne bi bio duži od dve nedelje jer ne postoji drugi način da se uspori širenje zaraze što je neophodan preduslov očuvanja zdravstvenog sistema, zdravlja ljudi i u krajnjem ishodu, same privrede", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

DSS: Besmisleno prebacivati odgovornost na građane zbog povećanja broja zaraženih, Vlada da usvoji strože mere

Izvor: Danas, 26.Nov.2020

Demokratska stranka Srbije (DSS) saopštila je danas da je u trenutku povećanja broja zaraženih korona virusom, besmisleno i neprihvatljivo prebacivati odgovornost na građane i da Vlada Srbije ne sme da beži od ogovornosti, jer ona upravlja državnim poslovima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.