DS: Kako se danas održava sednica Skupštine, a 16. marta nije mogla

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Okt.2020, 15:19

DS: Kako se danas održava sednica Skupštine, a 16. marta nije mogla

Demokratska stranka (DS) upitala je kako je moguće da se danas održava sednica Skupštine Srbije kada je epidemiološka situacija u zemlji najgora od početka epdiemije korona, a to nije bilo moguće 16. marta ove godine kada je broj obolelih bio manji nego sada.

"Podsećamo građane Srbije na to da je tog dana proglašeno vanredno stanje u zemlji bez, po Ustavu Srbije obaveznog, izjašnjenja nacionalnog parlamenta i da je vladajući režim to pokušao pravdati time što >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u uslovima pandemije nije moguće ni održavanje skupštinske sednice", navodi se u saopštenju DS.

DS je ocenila da je današnja skupštinska sednica "još jedan dokaz" da je u martu protivustavnim uvođenjem vanrednog stanja zapravo izvršen "državni udar" od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"U svojoj neizmernoj želji za što više lične moći, Vučić svakoga dana pokazuje da mu je vlastoljublje iznad Srbije, da mu je sopstveni interes važniji od zdravlja građana i svojih potčinjenih i da ne bira sredstva i način da svakoga dana zakon i Ustav ove zemlje baci pod noge", naglasila je DS.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.