DONETA NOVA ODLUKA: U kovid sistem ulaze još dve bolnice u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2020, 11:17

DONETA NOVA ODLUKA: U kovid sistem ulaze još dve bolnice u Beogradu

Već večeras će biti spremni novi kapaciteti za prihvat obolelih od korone

U kovid bolnice od večeras se pretvaraju i Insistut za medicinu rada, i Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije.

Ovo je danas dogovoreno na sastanku ministra zdravlja sa direktorima bolnica.

Spremaju se novi bolnički kapaciteti za prihvat pacijenata zaraženih korona virusom. Ove dve ustanove već >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << večeras se pretvaraju u kovid bolnice.

Institut za reumatologiju Srbije, koji je takođe ušao u kovid sistem, sinoć u 19 sati primio je prve pacijente obolele od korona virusa.

Podsetimo, juče smo postavili novi neslavni rekord - 14. jula imali smo nikad više ljudi na respiratoru od početka epidemije, čak 170. Brojke za jučerašnji presek su: za dan je na korona virus testirano 8.659 osoba, njih 344 bilo je pozitivno, a 13 osoba je preminulo.

Zbog širenja epidemije korona virusa u našoj zemlji, Krizni štab danas, kako je juče najavila premijerka Srbije Ana Brnabić, trebalo da uvede dve nove mere koje bi važile na teritoriji cele Srbije - obavezno nošenje maski i u zatvorenom i na otvorenom prostoru i zabranu svih organizovanih okupljanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd: Još dve bolnice ulaze u kovid sistem

Izvor: B92, 15.Jul.2020

Institut za medicinu rada sa 100 kreveta i Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije ulaze u kovid sistem, prenosi RTS..To je odlučeno nakon sastanka ministra ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica...Sve više bolnica u Beogradu ulazi u kovid sistem zbog popunjenosti kapaciteta...Institut...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.