Čadež: Vlada prihvatila većinu antikriznih mera koje je predložila privreda

Izvor: Beta, 30.Mar.2020, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čadež: Vlada prihvatila većinu antikriznih mera koje je predložila privreda

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da je Vlada Srbije prihvatila većinu antikriznih mera koje je predložila privreda i da je važno da one što pre budu sprovedene."Paket antikriznih mera u vreme vanrednog stanja usled epidemije korona virusa, koji će sutra biti predstavljen, osiguraće da mala i srednja preduzeća u Srbiji ostanu stub privrede", rekao je Čadež za TV Prva.On je kao značajne mere istakao garancije koje će država davati za kreditiranje malih i srednjih preduzeća, zatim korporativne obveznice koje će izdavati veća preduzeća, kao i odlaganje plaćanja poreza i doprinosa.Po rečima predsednika PKS, nema značajnijih otpuštanja radnika u vreme epidemije."Velike firme koje su obustavile proizvodnju dale su radnicima plaćeno odsustvo", kazao je Čadež.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je najavio da će paket mera pomoći privredi biti u vrednosti pet milijardi evra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija odlaže plaćanje poreza

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Mar.2020

Vlada Srbije prihvatila je većinu antikriznih mera koje je predložila privreda, izjavio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije. On je za beogradsku Televiziju Prva kao značajne mere istakao garancije koje će država davati za kreditiranje malih i srednjih preduzeća, zatim korporativne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Mali i Čadež sutra predstavljaju paket mera za privredu

Izvor: Blic, 30.Mar.2020

Kompletan program mera za pomoć privredi Srbije pogodjenoj posledicama epidemije korona virusa predstraviće sutra javnosti ministar finansija Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, saznaje Tanjug u Vladi Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.