Brnabićeva: Nasilje neće pobediti

Izvor: B92, 12.Jul.2020, 10:37

Brnabićeva: Nasilje neće pobediti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas da je država snažna, institucije rade svoj posao, i da nasilje neće pobediti.

Ona je istovremeno apelovala na građane da se ne okupljaju kako bi sačuvali zdravlje i sprečili još veća oboljevanja od korona virusa i naglasila da trenutno nema preče borbe osim sa koronom, a da će vremena za proteste biti.

Brnabić je za tv Pink navela da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puna podrška borbi sa korona virusom najvažnija, a što se tiče drugih tema, prevashodno političkih, najvažniji je dijalog Beograda i Prištine.

Dodala je da je važna puna podrška predsedniku Vučiću koji se, kako je rekla, bori za budućnost generacija koje dolaze.

Brnabić je ocenila da su ovo zaista teška vremena za Srbiju.

"To je borba svih nas pojedinačno, nije ovo borba nije jedne vlade i Kriznog štaba već svakog pojedinca za društvo i protesti i bilo kakva okuljanja prestavljaju neodgovorno i neozbiljno ponašanje koje šteti našem zdravstvenom sistemu i zato je apel da se ljudi ne okupljaju“, rekla je Brnabić.

Premijerka je navela i da su brojke što se tiče obolelih nešto bolje od jutros u odnosu na jučerašnji dan, ali da je daleko od toga da je situacija pod kontrolom.

Zato su, kaže, okupljanja veliki rizik.

"Za proteste uvek ima vremena, a za borbu sa korona virusom više nema", poručila je premijerka.

Istakla je i da je tokom nasilja na protestima pričinjena velika materijalna šteta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.