Izvor: Radio 021, 30.Mar.2020, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši slovački prvak proglašava bankrot, na finansije uticao virus korona

Prvi klub koji je platio danak globalno teškoj situaciji je Fudbalski klub MŠK Žilina, sedmostruki prvak Slovačke i nekadašnji učesnik grupne faze Lige šampiona.

Ekipa se u trenutku prekida prvenstva zbog pandemije virusa korona nalazila na drugoj poziciji. Klub je osnovan pre 111 godina, a kako prenose tamošnji mediji 15 igrača je dobilo obaveštenje da je Žilina u postupku likvidacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

"Fudbalski klub MŠK Žilina nema samo bogatu tradiciju već je i jedan od najuspešnijih slovačkih klubova u novijoj istoriji. Naša dugoročna strategija je razvijanje mladih igrača do tačke kada oni mogu da žive od fudbala. Trenutna nepredvidljiva situacija nas je dovela do toga da fudbal i zabavu moramo da ostavimo po strani, dok zdravlje i borba za život onih najranjivijih mora da bude apsolutni prioritet svih nas. Kao što je trenutna situacija uticala na čitavo društvo, uticala je i na poslovanje sportskih klubova, uključujući i MŠK Žilina", piše u saopštenju kluba.

Žilina većinu novca zarađuje od transfera, ali zbog novonastale situacije nije u mogućnosti da naplati kompletnu cifru od poslednjeg velikog transfera, a čelnici kluba predviđaju da poslovanja u letnjem prelaznom roku neće ni biti.

U klubu pokušavaju da spasu svoje zaposlene, trenere i osoblje i to kroz pregovore o smanjenju plata. Problem pravi i činjenica da su mnogi poslati kući jer je omladinski pogon Žiline zatvoren.

Zbog svega, žilina je odlučila da objavi bankrot i pravnim metodama će pokušati da rasporedi resurse kako bi klub pokušao da se spasi od potpunog gašenja.

Bankrot stupa na snagu od 1. aprila.

Autor: Sport klub

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.