Belgijska policija privela 132 osobe, 15 povredjeno na protestu protiv korona mera

Izvor: Beta, 02.Maj.2021, 12:05

Belgijska policija privela 132 osobe, 15 povredjeno na protestu protiv korona mera

Belgijska policija privela je 132 osobe koje su učestvovale na nedozvoljenom skupu u briselskom parku protiv restriktivnih kovid mera, saopštile su danas vlasti.U sukobima demonstranata i policije povredjeno je 15 osoba, rekla je portparolka briselske policije.Policija je koristila vodene topove i suzavac kako bi rasterala oko 2.000 demonstranata i zabavljača koji su se okupili juče u parku, drugi put ovog meseca, protestujući protiv oštrih mera.Sukobi policije i demonstranata trajali su do kasno sinoć, a izbili su juče popodne nakon što se okupio veliki broj ljudi uprkos celonedeljnim upozorenjima vlasti i policije da ne organizuju proteste.U Belgiji su na snazi stroge mere kojima su izmedju ostalog zabranjena velika okupljanja i obavezno je nošenje maski.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Belgijska policija privela 132 osobe, 15 povređeno na protestu protiv korona mera

Izvor: Danas, 02.Maj.2021

Belgijska policija privela je 132 osobe koje su učestvovale na nedozvoljenom skupu u briselskom parku protiv restriktivnih kovid mera, saopštile su danas vlasti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.