Bajden pozdravio izvanredan napredak SAD poslednjih meseci

Izvor: Beta, 27.Apr.2021, 21:26

Bajden pozdravio izvanredan napredak SAD poslednjih meseci

Predsednik SAD Džozef Bajden pozdravio je danas "izvanredan napredak" koji su SAD ostvarile poslednjih meseci u borbi protiv pandemije kovida-19."Pred nama je još dug put ali smo ostvarili izvanredan napredak", rekao je Bajden u obraćanju iz Bele kuće.On je ukazao na primetan pad broja slučajeva zaraze i broja umrlih od korona virusa."Vrlo je jednostavno, ako ste vakcinisani možete raditi više stvari, i unutra i spolja", dodao je Bajden pominjući najnovije ublažavanje uputstava o nošenju maski napolju koje su danas objavile zdravstvene vlasti.Bajden je prvih 100 dana na dužnosti proveo ohrabrujući Amerikance da nose maske i ostanu kod kuće da bi usporili širenje korona virusa. Njegov zadatak za narednih 100 dana će biti da izloži put vraćanja nazad u normalu.Kada je stupio na dužnost brzo je delovao da reši probleme sa snabdevanjem vakcinama i više nego utrostručio kapacitet zemlje za vakcinaciju protiv kovida-19.Ali okončanje pandemije korona virusa, što je glavni izazov njegovog predsedništva, zahtevaće pored vakcinisanja ljudi, takodje i snažan plan da pomogne naciji izlazak iz godine izolacije, poremećaja i konfuzije.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Iranske bolnice u borbi protiv COVID-a 19

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Apr.2021, 20:10

S više od 20.000 novozaraženih korona virusom i najmanje 400 smrtnih slučajeva dnevno, Iran se suočava s onim što izgleda kao najgori talas pandemije korona virusa. Nakon što su se prošle godine suočile s kritikama u suzbijanju virusa, vlasti Irana postavile su djelimične blokade i druge mjere...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.