BROJ OBOLELIH U INDIJI BLIŽI SE MILIONU: Vlasti razmatraju uvođenje novih mera

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2020, 12:51

BROJ OBOLELIH U INDIJI BLIŽI SE MILIONU: Vlasti razmatraju uvođenje novih mera

Broj slučajeva obolelih od korona virusa približava se jednom milionu u Indiji sa 29.429 novih slučajeva u protekla 24 časa, zbog čega vlasti razmišljaju o ponovnom uvođenju rastriktivnih mera u gotovo 10-ak država.

Sa 29.429 novozaraženih, ukupan broj slučajeva porastao je na 936.181, preneo je AP.

Ministarstvo zdravlja je izvestilo da su u Indiji tokom protekla 24 časa preminule 582 osobe, čime je ukupan broj preminulih porastao na 24.309.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
U istočnoj državi Bihar uvedena je dvonedeljna blokada jer se tamo skoro 2,5 miliona radnika migranata vratilo kući nakon što su izgubili posao u drugim delovima zemlje i dodatno proširili virus.

U ključnoj državi, kada je reč o tehnologiji, Bangalor gde se nalaze kancelarije Majkrosofta, Epla i Amazona, uvedena je jednonedeljna blokada.

Blokada je uvedena u još oko 10-ak država, u kojima je dozvoljena samo kupovina hrane i rad zdravstvenih službi.

Indijski ministar zdravlja Harš Vardhan izjavio je da očekuje da će pik u slučajevima korona virusa u različitim delovima zemlje biti dostignut u različito vreme.

On je naveo da se svakoga dana uradi preko 280.000 testova.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Indija: Broj oboljelih od korone približava se jednom milionu

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jul.2020

Broj oboljelih od virusa korona približava se jednom milionu u Indiji nakon 29.429 novih slučajeva u protekla 24 časa, zbog čega vlasti razmišljaju o ponovnom uvođenju rastriktivnih mjera u gotovo 10-ak država.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.