BOLNICA NA MINIMUMU KAPACITETA: U Požarevcu 84 nova slučaja korone, hospitalizovano 185 pacijenata

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2020, 11:59

BOLNICA NA MINIMUMU KAPACITETA: U Požarevcu 84 nova slučaja korone, hospitalizovano 185 pacijenata

Direktor te ustanove Danko Nikolić rekao je da se u bolnici nalazi 185 pacijenata sa simptomima kovida 19

U gradu Požarevcu su u četvrtak zabeležena 84 nova slučaja korona virusa, a iz Opšte bolnice upozoravaju građane da je osoblje na ivici snage.

.

- Situacija je nešto bolja u odnosu na prethodni dan. Juče smo otpustili 30 pacijenata, noćas primili 15, ali situacija uopšte nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dobra. Primljeni su uglavnom pacijenti sa teškom kliničkom slikom, mnogi zahtevaju kiseoničku potporu ili moraju da idu na respiratore - ističe Nikolić.

Potvrdio je da se nalaze na minimumu kapaciteta.

Apeluje na domove zdravlja da ne upućuju pacijente noću, jer ih je u tom slučaju veoma teško rasporediti po težini kliničke slike.

- Trenutno imamo aktivna 52 potvrđena zdravstvena radnika koji su u izolaciji, kućnoj ili u bolnici, gde je smešteno šest radnika. Svi su u dobrom opštem stanju, ali slika zna da se pogorša. Ono što još pogoršava situaciju je da je više od 120 radnika na bolovanjima, čekajuci povratak na posao, a neki su sa još aktuelnim oboljenjima - navodi Nikolić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.