Agencija za bankarstvo daje 400.000 KM za namještaj

Izvor: Capital.ba, 11.Avg.2020, 17:01

Agencija za bankarstvo daje 400.000 KM za namještaj

BANJALUKA – Agencija za bankarstvo Republike Srpske odlučila je da potroši više od 400.000 KM za kupovinu kancelarijskog namještaja za opremanje novog sjedišta u blizini Vlade RS, saznaje portal CAPITAL. Odluka je donesena prije nekoliko dana, a biće raspisan javni tender u kojem će se precizirati kakav tačno namještaj i opremu zaposleni u Agenciji žele. Direktor Rade Rastoka u odluci navodi da je ta nabavka već trebala da bude sprovedena od marta do maja, ali da nije zbog vanrednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << stanja nastalog usljed pandemije virusa korona. Kada se uračuna PDV, novi namještaj koštaće Agenciju 409.500 KM. Podsjećamo, portal CAPITAL objavio je da je Agencija za bankarstvo RS kupila zgradu u blizini Vlade RS, nakon dugogodišnje potrage, za oko pet miliona maraka. Na drugi javni poziv Agencije za kupovinu zgrade lani je stigla samo jedna ponuda, i to od firme „Velehem-S“ iz Laktaša, s kojom je i zaključen Ugovor o prodaji nepokretnosti. Kapital Agencije za bankarstvo RS iznosi 27,1 miliona KM, od čega se 5,2 miliona odnosi na početni kapital za rad Agencije, dok posebne rezerve iznose skoro 22 miliona i predstavljaju zaradu Agencije od osnivanja 1998. godine do kraja 2019. Čini se da je novi namještaj i zgrada najmanje što je nedostajalo regulatoru bankarskog sektora Srpske da radi svoj posao prethodnih godina, odnosno prethodnom rukovodstvu. Mnogi u bivšem rukovodstvu Agencije vide glavnu odgovornost za loš nadzor koji nije spriječio propast Bobar, Balkan Investment i Banke Srpske. Zbog njene uloge kao direktorice Agencije za bankarstvo u slučaju „Bobar banka“ u toku je suđenje Slavici Injac koje je Sud BiH ustupio Okružnom sudu Banjaluka. Tužilaštvo BiH je optužnicu podiglo još u martu 2017. godine. CAPITAL: Svjetlana Šurlan Чланак Agencija za bankarstvo daje 400.000 KM za namještaj се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Firmi iz Laktaša “liježu” prvi milioni za garažu kod UKC-a (FOTO)

Izvor: Capital.ba, 12.Avg.2020, 14:03

BANJALUKA – Zbog pandemije virusa korona brojni infrastrukturni projekti u Srpskoj moraće da čekaju bolje dane, ali ne i parking garaža u blizini Univerzitetsko-kliničkog centra (UKC) RS koja će budžet i građane Srpske koštati 35 miliona maraka.   Naime, Vlada Republike Srpske dala je saglasnost...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.