AKTUELNO: U Srbiji još 3.623 novoobolela, preminulo 17 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2021, 06:11

AKTUELNO: U Srbiji još 3.623 novoobolela, preminulo 17 osoba

U Srbiji su u protekla 24 sata potvrđena 3.623 nova slučaja korona virusa, od 16.190 testiranih uzoraka. Od posledica ove infekcije preminulo je još 17 pacijenata obolelih od korona virusa.

Na respiratorima širom zemlje nalazi se 87 pacijenata obolelih od korona virusa, a ukupno se u bolnicama u Srbiji nalaze 1.403 pacijenta.

Od početka pandemije u Srbiji je registrovano 773.426 slučajeva korona virusa, a testirano je 5.074.749 osoba.

Do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sada je preminulo 7.339 ljudi.

Procenat smrtnosti je 0,95 odsto.

14.36 - U Zaječaru raste broj zaraženih, još 46 pozitivnih

U Zaječaru je u poslednja 24 časa na osnovu 136 obrađenih uzoraka registrovano 46 novozaraženih virusom korona, objavljeno je danas na gradskom sajtu. Kako se navodi, 24 novozaražene osobe su ženskog pola, a 21 muškog pola, starosti od dve do 80 godina.

11.33 - Prvih 20 pacijenata u kovid bolnici na Mišeluku, stižu lekari sa Kosova i Metohije

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izrazio je zadovoljstvo što je kovid bolnica u tom gradu, izgrađena u rekordnom roku i otvorena u pravom trenutku, dodajući da je već primila prvih 20 pacijenata.

11.02 - Pčinjski okrug: Još 80 zaraženih, 63 pacijenta u bolnici

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid 19 testirano je 346 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga, od kojih je 80 zaraženo korona virusom.

10.58 - Gojković: Nalazimo se u ozbiljnom piku

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da nova kovid bolnica u novom Sadu predstavlja ogromnu podršku za zdravstvo, jer će se sve raditi na jednom mestu.

09.33 - Imunolog Popadić: Čeka nas teška jesen, najpametnije vakcinisati se

Profesor imunologije Dušan Popadić izjavio je danas da u Srbiji nema dovoljno vakcinisnaih i imunih osoba u populaciji, a da se mere ne poštuju.

09.22 - Nema dovoljno podataka za treću dozu vakcine - virus radi kod nevakcinisanih

Profesorka sa Institituta za farmakologiju i kliničku farmakologiju beogradskog Medicinskog fakulteta Ljiljana Gojković Bukarica izjavila je danas da nije videla nijednu studiju o kombinaciji vakcina kada je reč o trećoj dozi i da u Američkoj agenciji za lekove (FDA) smatraju da nemaju dovoljno podataka da li svi treba da prime treću dozu vakcine.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.