AKTUELNO: U Srbiji 5.003 nova slučaja, 28 osoba preminulo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2021, 08:01

AKTUELNO: U Srbiji 5.003 nova slučaja, 28 osoba preminulo

U Srbiji je u protekla 24 sata od posledica korona virusa preminulo 28 osoba, a registrovana su 5.003 nova slučaja kovida od 16.098 testiranih osoba, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

Na bolničkom lečenju je 2.780 pacijenata, a na respiratoru je 138 obolelih. Od početka epidemije 816.912 osoba je obolelo od korona virusa, a umrlo je 7.548 ljudi, navodi Ministarstvo. Do sada su urađena 5.241.284 testa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
U toku su pripreme za uvođenje kovid sertifikata, rekla je nakon sednice Kriznog štaba predsednica Vlade Ana Brnabić. Istakla je da će konačna odluka o tome biti doneta u narednim danima, kao i da postojeće mere ostaju na snazi, a da će se njihova primena oštrije kontrolisati.

Brnabićeva je rekla da su od juče krenule pojačane inspekcije i kontrole primene epidemijskih mera u javnom saobraćaju.

Podsetila je da svaki objekat mora da ima kovid redara i da mere koje su na snazi nikada nisu ni ukidane i napomenula da će inspekcije u narednom periodu više raditi na terenu.

Od juče je u crvenoj zoni i KBC Bežanijska kosa.

15.34 - KiM: 424 nova slučaja korone, 23 osobe preminule

Na Kosovu i Metohiji su u protekla 24 sata potvrđena 424 nova slučaja korona virusa, a 23 osobe su preminule od posledica te infekcije, saopštilo je ministarstvo zdravlja privremenih prištinskih institucija.

11.46 - Brnabić: Kovid propusnice za kafiće, noćne klubove…

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da se u ovom trenutku razmatra da se polako uvode sertifikati na onim mestima u kojima nije neophodno da građani borave kao što su kafići, restorani i noćni klubovi.

09.06 - Tiodorović: Postojeće mere precizne, problem u kontroli

Postojeće mere su potpuno jasne i precizne, a problem je u njihovoj kontroli, izjavio je danas epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović. "Da li je trebalo da donesemo odluku o zatvaranju, skraćivanju radnog vremena, čime ćemo potpuno suprotno uraditi od onoga što bi želeli svi zajedno, a drugo, šta bi to značilo, ne daj bože, da idemo i na policijski čas", rekao je profesor Tiodorović za RTS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

UŽIVO Najavljeni novi koraci; Od oktobra kovid potvrde u zdravstvu

Izvor: B92, 12.Sep.2021

U Srbiji i dalje veliki broj zaraženih koronavirusom, prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, zaraza je potvrđena kod još 5.641 osobe...Testirano je 19.843 osoba. Od posledica zaraze preminulo je još 27 ljudi. Pomoću respiratora dišu 132 osobe. U toku su pripreme za uvođenje kovid sertifikata,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.