AKTUELNO: Pad broja novoobolelih, 258 novih slučajeva, osam umrlih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2020, 06:21

AKTUELNO: Pad broja novoobolelih, 258 novih slučajeva, osam umrlih

U Srbiji je zabeležen pad broja novozaraženih korona virusom, pošto je u protekla 24 sata od 7.168 testiranih osoba njih 258 pozitivno na korona virus.

U poslednja 24 časa preminulo je 8 osoba od korona virusa. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 598.

U Srbiji je do danas u 15 sati potvrđen ukupno 26.451 slučaj korona virusa, objavljeno je na sajtu covid19.rs . Do sada je testirano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukupno 693.656 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Na respiratorima je trenutno 146 pacijenata. Procenat smrtnosti je 2,26.

15.54 - U ustanovama socijalne zaštite i domovima kod 264 korisnika i 90 zaposlenih potvrđen virus korona

Na današnji dan, u ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa korona kod 264 korisnika i 90 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Korisnici i zaposleni u ustanovama socijalne zaštite kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa dobrog su zdravstvenog stanja, uglavnom bez simptoma ili sa slabim simptomima.

15.36 - U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji 7 novoobolelih od korona virusa

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata registrovana su dva smrtna slučaja od kovida-19, sedam novoobolelih, dok je 19 osoba izlečeno, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Severnoj Mitrovici Aleksandar Antonijević.

15.34 - Kon: Aktivnost virusa u Beogradu se smanjuje

U Srbiji je u poslednja 24 sata virusom korona zaraženo 258 osoba, a preminulo je osam pacijenata, kaže epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

On je naveo da se na respiratoru nalazi 146 osoba, a da je u prethodna 24 sata testirano je 7.168 osoba.

"Trenutno je na bolničkom lečenju 3.554 pacijenata, a od početka epidemije do danas od kovid 19 preminulo je 598 pacijenata", rekao je Kon na konferenciji za medije.

14.53 - U Braničevskom okrugu 8 novozaraženih, u Podunavskom šest

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac u Braničevskom okrugu registrovano je osam novih pozitivnih slučajeva, dok je u Podunavskom broj pozitivnih na virus korona veći za šest.

Kako je saopštila direktorka ZZJZ Požarevac Ana Jovanović, kada je u pitanju Braničevski okrug, u Kučevu i Malom Crniću zabeležen je po jedan novozaraženi, dok je u Požarevcu registrovano šest novozaraženih osoba.

14.48 - U Zlatiborskom okrugu pada broj novih obolelih

U Zlatiborskom okrugu potvrđeno je još 20 obolelih od kovida-19 u poslednja 24 časa, saopštio je danas užički Zavod za javno zdravlje.

U Arilju je šest novih slučajevam, Užicu i Požegi po četiri, Bajinoj Bašti tri, u Čajetini dva i u Priboju jedan novi slučaj.

14.45 - U Šumadijskom okrugu 26 novih slučajeva, od toga 21 u Kragujevac

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje "Kraguj", na teritoriji Šumadijskog okruga registrovano je novih 26 pozitivnih slučajeva na virus korona, od čega u Kragujevcu 21.

Kako je saopštio direktor IZJZ Dragan Vasiljević, opštine u kojima nema novozaraženih u tom okrugu su Aranđelovac, Rača i Lapovo, dok je u Topoli zabeleženo nova dva slučaja, koliko i u Batočini, a u Kniću jedan.

13.40 - Pad broja obolelih u Rumi, oprez i dalje neophodan

Epidemiološka situacija u Rumi je stabilna i beleži se značajan pad broja obolelih od virusa kovid 19, rekao je nakon današnje sednice Štaba za vanredne situacije Opštine Ruma komandant Štaba Slađan Mančić. On je istakao da su preventivne mere i uvođenje vanredne situacije na teritoriji rumske opštine dali rezultat, te da se može reći da se situacija smiruje, ali oprez je i dalje neophodan.

13.22 - Povoljnija epidemiološka situacija u Sremskoj Mitrovici, zaraženo 129 osoba

Dva puta nedeljno iznose se podaci o broju zaraženih Kovidom 19 na teritoriji Sremskom okruga i Grada Sremske Mitrovice, a danas je održana nova konferencija za medije na kojoj su saopšteni podaci za 1. i 2. avgust. Epidemiološka slika u Sremu i u gradu na Savi stabilna je, a od početka juna testirano je ukupno 2750 ljudi. U Sremskoj Mitrovici trenutno je aktivnih slučajeva Korona virusa 129, dok je izlečenih za poslednja dva dana 13.

10.57 - U Vranju 110 pacijenata u kovid bolnicama

U četiri kovid bolnice u Vranju nalazi se ukupno 110 pacijenata, a među hospitalizovanima nema dece. Tokom jučerašnjeg dana, u vranjskoj kovid ambulanti ATD obavljeno je 126 pregleda, od čega prvih pregleda 35, a kontrolnih 91, uzorkovana je krv kod 75 lica za laboratorijsku analizu i sačinjeno je 90 RTG snimaka pluća.

10.53 - Aleksinac: Stanje se stabilizuje, manji broj prvih pregleda

U opštini Aleksinac u kojoj je 31. jula proglašena vanredna situacija zbog porasta broja obolelih od kovid-19, stanje se stabilizuje i ne uočava se neko mesto koje je žarišna tačka, ukazao je danas predsednik opštine Nenad Stanković.

10.50 - Đerlek: Smanjuje se broj pacijenata, ali nema opuštanja

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek kaže da se smanjuje broj kovid pacijenata u toj zdravstvenoj ustanovi, ali da nema opuštanja.

On je za TV Pink naglasio da je situacija u bolnici pod kontrolom, ali da ne sme biti opuštanja, da se maksimalno ozbiljno mora pristupati "dok se ne pobedi zlo zvano korona".

08.33 - U Valjevu manje kovid pacijenata

U Valjevu je juče registrovano 16 novooblelih, što je manje nego prethodnih dana. Manje je i pacijenata koji se javljaju na pregled u kovid ambulante.

08.26 - U KBC "Dragiša Mišović" 195 pacijenata 

Zamenik direktora KBC "Dragiša Mišović" dr Predrag Savić rekao je za RTS se u toj ustanovi na lečenju nalazi 195 pacijenata, od čega je četvoro dece. Kako je rekao, 60 pacijenata je teže oblelih, a njih 23 je na respiratoru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.