AKTUELNO: Blagi pad zaraženih, 168 novih slučajeva, preminula jedna osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2020, 08:35

AKTUELNO: Blagi pad zaraženih, 168 novih slučajeva, preminula jedna osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 168 novih slučajeva korona virusa, a preminula je jedna osoba.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, od poslednjeg preseka testirano je 4.976 osoba.

Na bolničkom lečenju su 305 pacijenata, od kojih su 22 na respiratoru.

Od početka epidemije u Srbiji je zaraženo 34.685 osoba, od kojih su 762 preminule.

Do danas je testirano 1.191.630 uzoraka.

Poslednjih nedelju dana u Srbiji, posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Beogradu, beleži se porast borja novozaraženih, zbog čega je Krizni štabu sredu skratio radno vreme ugostiteljskih objekata do 23 sata, a od ponedeljka su pojačane i kontrole pridržavanja mera.

15.27 - Kon: Potencijal virusa povećan, poštovanje mera obavezno

Svi događaji i svako kršenje mera manifestovaće se za 10 dana, jer se potencijal virusa jasno povećao, tako da će se to odraziti na dalje pogoršanje, rekao je epidemiolog dr Predrag Kon povodom prizora koji su sinoć zabeleženi u prestonici i na kojima se vidi nepoštovanje najnovijih mera rada svih objekata do 23.00 sata.

Dr Kon je tim povodom ponovo uputio apel za poštovanje mera.

14.35 - Nisu razmatrane rigorozne mere

Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da do sada nije razmatrana mogućnost uvođenja rigoroznih mera u Srbiji u borbi protiv korona virusa.

Ona je, na pitanje TV Prva da li je isključena mogućnost uvođenja policijskog časa i ograničavanja kretanja, odgovorila da se sve mere "vrte" oko nošenja maski i fizičke distance koje su dovoljno efikasne, ali u slučaju da ih svi primenjuju.

14.17 - Đerlek: Remdesivir od ponedeljka u bolnicama

Lek Remdesivir koji se koristi u borbi protiv kovida-19 biće od ponedeljka u svim bolnicama, rekao je danas za Tanjug državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek.

On je istakao da su za taj lek pregovore sa farmaceutskim kompanijama još krajem marta počeli ministar Zlatibor Lončar i infektolog dr Goran Stevanović, navodeći da su problemi sa zatvaranjem granica, ali i birokratske barijere sprečili da Remdesivir stigne kada je najviše bio potreban.

13.20 - U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su 22 pacijenta

Rezultati 55 uzoraka briseva uzetih od osoba iz Vranja i Bujanovca pokazuju da je 10 pozitivno na korona virus, a od toga je sedam pacijenata iz Vranja, dok su tri iz Bujanovca, objavljeno je danas na sajtu grada.

Kako je navedeno, u kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su 22 pacijenta, od kojih je osam pozitivno na korona virus, a u poslednja 24 časa zabeležen je jedan smrtni ishod.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.