Od početka školske godine zaraženo 98 učenika, sporadična obolevanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2020, 16:01

Od početka školske godine zaraženo 98 učenika, sporadična obolevanja

Od početka školske godine virus korona potvrđen je kod 98 dece, izjavila je danas zamenica direktora Instituta za javno zdravlje epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

Ona je na redovnoj pres konferenciji Kriznog štaba rekla da je koronom zaražen 61 učenik u osnovnim školama, a u srednjim 37 učenika.

Kisić Tepavčević je kazala da je od 5. oktobra do danas virus otkriven kod 17 dece, od čega kod devet učenika osnovne škole, a osam kod srednjoškolaca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Pojasnila je da se radi o sporadičnom obolevanju i zaražavanju u tri klastera - jednom u srednjoj školi sa dvoje obolelih učenika navodeći da je taj razred u samoizolaciji.

''Dva klastera su u osnovnim školama, jedan u Kragujevcu gde je dvoje obolelih, a drugi u Beogradu gde je četvoro učenika zaraženo'', rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je pohvalila učenike i nastavnike da se očigledno pridržavaju propisanih mera i da se nastava izvodi nesmetano i kontinuirano sa sporadičnim obolevanjima, a bez značajnijeg širenja u školama.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

KORONOM ZARAŽENO 98 ĐAKA Uglavnom se radi o sporadičnim slučajevima, ali je jedan RAZRED U SAMOIZOLACIJI

Izvor: Blic, 09.Okt.2020

Od početka školske godine korona virus je potvrđen kod 98 dece, izjavila je danas dr Darija Kisić Tepavčević nakon sastanka Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.