Uklonjena barikada kod Brnjaka

Izvor: S media, 09.Dec.2011, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uklonjena barikada kod Brnjaka

Barikada koju su Srbi sinoć postavili ispred administrativnog prelaza Brnjak na severu Kosova uklonjena je tokom noći, potvrdili su francuski vojnici Kfora koji se nalaze na tom prelazu.

Na putu u medjuzoni od prelaza Jarinje ka Rudnici i dalje je barikada od stabala drveća i kamenja.

Srbi su tu barikadu postavili juče popodne, kao odgovor na uklanjanje peska sa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kolovoza i oslobadjanje puta prema Raški.

I prošle noći gradjani su dežurali u blizini Jarinja.

Vojnici Kfora na kontrolnom punktu stotinak metara od prelaza kontrolišu vozila i putnike, a saobraćaj ka centralnoj Srbiji se i dalje bez zastoja obavlja "alternativnim putevima".

I u Ibarskom Kolašinu gradjani motre na svim putevima koji vode ka prelazu Brnjak gde je, prema informacijama, prošle noći uklonjena barikada, u medjuzoni prema mestu Tabalija.

Medju gradjanima nije bilo raspoloženih da komentarišu izjave iz Beograda o tome da su barikade partijske. Podsećaju da su protiv kosovske carine protestovali od 25. jula, a da se ništa nije promenilo da bi protesti prestali, a barikade bile uklonjene.

Čelnici lokalne samouprave na severu Kosova sve su manje dostupni za medije.

Juče su se oglasili saopštenjem u kojem traže od ministra za Kosovo Gorana Bogdanovića da im objasni šta je s Prištinom dogovoreno oprelaza Brnjak i Jarinje, da bi utvrdili zaključke za sednicu četiri skupstine opštine koju pripremaju.

(Tanjug/Beta)
Pogledaj vesti o: Raška,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.