Stefanović: Rešenje za prelaze blizu ali neće biti idealno

Izvor: Studio B, 02.Nov.2011, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Rešenje za prelaze blizu ali neće biti idealno

Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije za dijalog sa Prištinom Borislav Stefanović ocenio je da je rešenje za administrativne prelaze Brnjak i Jarinje blizu ali da ono neće biti idealno.

"Samo rešenje je blizu ali ono neće biti idealno i neće se svideti nekima", rekao je Stefanović na Odboru za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije, na kojem je predstavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << rezultate razgovora sa Prištinom u Briselu.

Stefanović je rekao da su oni koji žele "idealno rešenje" to imali priliku da postignu kada su bili na vlasti, ali je dodao da je spreman da sasluša konstruktivne predloge za rešenje kao što je onaj koji predlaže Demokratska stranka Srbije.

"Naš zadatak je da nađemo zadovoljavajuće rešenje i za državu Srbiju i za kosovske Srbe", kazao je on. On je, takođe, izrazio nadu da će dijalog sa Prištinom biti nastavljen vrlo brzo, jer je to jedini način da se reše konkretni problemi.

Šef pregovaračkog tima je dodao da postoje problemi na sprovođenju dogovora i da Srbija mora da se fokusira kako bi dobila maksimum iz tih dogovora. "Živimo u svetu u kojem sila igra značajnu ulogu i mi pod takvim okolnostima moramo da nađemo najbolje rešenje", rekao je on.

Stefanović je članove Odbora upoznao sa postignutim dogovorima sa Prištinom o slobodi kretanja, matičnim knjigama, katastru, carinskom pečatu i pratećoj dokumentaciji i dodao da predstoje razgovori o električnoj energiji, telekomunikacijama, prisustvu Kosova u regionalnim organizacijama, univerzitetskim diplomama i možda o vazdušnom saobraćaju.

On je ocenio da će dogovor o katastru pomoći da se razotkriju zloupotrebe kojih ima, kako je naveo, 10.000 po jednoj opštini. Ponovio je da svi postignuti dogovori ni na koji način nemaju veze sa priznavanjem nezavisnosti Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Stefanović: Rešenje za administrativne prelaze Brnjak i Jarinje blizu, ali nije idealno

Izvor: Beta Video, 02.Nov.2011

BEOGRAD - Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije za dijalog sa Prištinom Borislav Stefanović: Rešenje za administrativne prelaze Brnjak i Jarinje blizu, ali nije idealno (CH 3)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.