Srbin priveden od strane tzv. Kosovske policije na Brnjaku, danas na ispitivanju

Izvor: KMnovine.com, 14.Apr.2024, 18:15

Srbin priveden od strane tzv. ''Kosovske policije'' na Brnjaku, danas na ispitivanju

Srbin priveden od strane tzv. ''Kosovske policije'' na Brnjaku, danas na ispitivanju

U takozvanom "Osnovnom sudu" u okviru sistema kosovskih separatista u Prištini saslušan je Srećko Sofronijević iz Rudara kod Zvečana, koji je juče priveden od strane paralelne policije kosovskih Albanaca na prelazu Brnjak.




Sofronijević je na ispitivanje došao >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << sa advokatom Nebojšom Vlajićem a stigla je njegova supruga kojoj nije bilo dozvoljeno da prisustvuje sednici o određivanju pritvora.


Sofronijević je bukvalno otet juče na prelazu Brnjak kada je sa porodicom krenuo u pravcu centralne Srbije.


Takozvana "Kosovska policija" saopštila je da je osumnjičen za krivična dela počinjena 2021. godine, i to za „pokušaj teškog ubistva, napad na službeno lice, posedovanje i neovlašćeno držanje oružja“, kao i za „poziv na otpor i učešće u neredima“ što su krajnje ozbiljne optužbe.


Odluka o pritvoru biće poznata u narednih nekoliko sati, a njegov branilac advokat Nebojša Vlajić ističe da nema osnovane sumnje da je Sofronijević učinio bilo kakvo krivično delo "jer je on sve vreme nakon događaja za koji se optužuje živeo u svojoj kući u Zvečanu gde ga niko nije tražio i odakle nije pokušao da pobegne, a potpuno sam siguran da to neće učiniti ni sada“, rekao je Vlajić.


Sofronijević je ranjen 13. oktobra 2021. godine od strane pripadnika specijalne jedinice takozvane "Kosovske policije" i tada je, u teškom stanju, primljen u KBC Kosovska Mitrovica. Operisan je i izvađen mu je metak, a oporavak je nastavio u Beogradu, u Urgentnom centru.


Ova klasična otimačina Srba predstavlja sve užasnije mere albanske represije nad Srbima. Kada se setimo da je sam Aljbin Kurti, nekada politički(?) predstavnik terorističke "UĆK" a danas kosovskih separatista, rekao da je "Kosovska policija nastala transformacijom (terorističke) UĆK" onda je jasno da se radi o nastavku terorističkih napada na Srbe na Kosovu i Metohiji. Do nedavno se to činilo sa Srbima južno od reke Ibar gde su kosovski Albanci većina a onda je dozvoljeno da se to čini i na severu pokrajine gde Albanaca gotovo i da nema. To je omogućio Aleksandar Vučić veleizdajničkom politikom tokom prethodnih godina svoje vladavine a konkretno i kada je, uprkos upozorenju Aleksandra Filipovića, nekadašnjeg pripadnika takozvane "Kosovske policije" na severu Kosova i Metohije najavljen na sastanku sa Vučićem u Raški decembra 2022. godine. Filipović je tada rekao da ukoliko barikade budu uklonjene "loviće nas kao zečeve".


Vučić je svojim potčinjenima u separatističkoj stranci "Srpska lista" naredio da barikade budu uklonjene bez da su kosovski Albanci ispunili makar jedan uslov koji bi značio sigurnost Srba na severu Kosova i Metohije. Od tada je krenula lavina albanskog maltretiranja, prebijanja, pucanja u Srbe, neosnovana hapšenja...


Za sve to vreme Vučić ne prestaje da finansira kriminalne strukture na severu Kim koje je sam instalirao upravo radi kontrole procesa sprovođenja veleizdaje, onemogućavanja srpskog otpora i potpunog i neometanog sprovođenja veleizdaje srpske države i naroda na čijoj se krvi enormno bogati.




 * * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se oslanja isključivo na podršku svojih čitalaca zbog čega je naš dalji rad ozbiljno ugrožen 


Pomozite nam da opstanemo i unapredimo izveštavanje 








 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram




Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2024 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Prištinski sud Srećku Sofronijeviću odredio mesec dana pritvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2024

Osnovni sud u Prištini doneće u narednih nekoliko sati odluku da li će biti produžen pritvor Srbinu Srećku Sofronijeviću iz Zvečana koga je tzv. kosovska policija u subotu uhapsila na administrativnom prelazu Brnjak, izjavio je danas njegov advokat Nebojša Vlajić, nakon što je u tom sudu održana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.