Sever donosi sudbonosnu odluku!

Izvor: Vesti-online.com, 18.Okt.2012, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sever donosi sudbonosnu odluku!

Danas će se u Leposaviću, u Centru za kulturu, na sednici Zajednica skupština opština severnog Kosmeta, okupiti odbornici iz Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića koji će obelodaniti svoj "odgovor" Vladi Srbije i međunarodnoj zajednici na već pripremljene odluke o formiranju integrisanih prelaza Brnjak i Jarinje i na najavu početka primene svih dogovora Borka Stefanovića i Edite Tahiri. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Predstavnici Srba sa severa Kosova danas u Leposaviću odlučuju o prelazima

 

Na skupu u Leposaviću, koji će biti javan, biće usvojeni zaključci i stavovi Srba sa severa Kosmeta o svim "ponudama" za rešavanje statusa ovog dela pokrajine.

Prema informacijama "Vesti", juče je u Zvečanu održan pripremni sastanak za ovaj skup na kome su učestvovali predstavnici svih parlamentarnih i vanparlamentarnih stranaka sa severa Kosmeta.

 

Oni su su jednoglasno odlučili da se nipošto ne dozvoli formiranje integrisanih prelaza, niti bilo kakve druge carine i granice sa Srbijom.

Jedan od učesnika na ovom sastanku rekao nam je da su Srbi jednoglasni u oceni da bi integrisani prelazi odvojili severni Kosmet od Srbije i da bi ovdašnji Srbi postali deo nezavisnog Kosova.

- Mislim da nema Srbina na severu Kosmeta koji je spreman da podrži granicu i carinu sa Srbijom koju svi mi smatramo svojom državom - rekao je ovaj sagovornik naglasivši da bi posle uspostavljanja granice na Brnjaku i Jarinju svaki dalji pregovori sa Prištinom bili izlišni.
Pogledaj vesti o: Brnjak,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.