Izvor: S media, 30.Dec.2012, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas integrisani prelazi i Brnjak i Končulj

Kosovski ministar unutrašnjiih poslova Bajram Redzepi izjavio je da danas u osam sati treba da počne primena briselskog dogovora o integrisanom upravljanju na prelazima Brnjak i Končulj.

Redžepi je rekao da bi integrisani prelaz Brnjak trebalo da počne da funkcioniše slično kao i drugi prelaz na severu Kosova - Jarinje koji je u sistemu integrisanog upravljanja od 10. decembra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
On je dodao da bi od danas na Brnjaku trebalo da, pored pripadnika Euleksa, budu prisutni granična kosovska policija, kosovski carinici, fitosanitarna inspekcija, kao i njihove kolege iz centralne Srbije.

Prelaz Končulj se nalazi na putu Bujanovac - Gnjilane.

Na administrativnom prelazu Brnjak, koji se nalazi na teritoriji opštine Zubin Potok, sve je spremno za početak integrisanog upravljanja ovim prelazom. Postavljene su kućice-kontejneri u kojima će biti pripadnici MUP-a Srbije i srpska carina.

Za razliku od integrisanog prelaza Jarinje, prelaz Brnjak se ne nalazi na teritoriji centralne Srbije, već na kosovskoj strani. Kontrolu saobraćaja obavljaju pripadnici Euleksa, a na samom punktu, koji je ojačan betonskim blokovima, kao zaštita osoblju, nalaze se i pripadnici Kfora koji tu imaju svoju bazu.

Administrativni prelaz Brnjak je ranije nekoliko puta bio na meti napadača, koji su na njega ili u neposrednoj blizini bacali eksplozivne naprave.

Kada i na Jarinju primena dogovora o IBM počela je i na prelazu Merdare koji se nalazi na putu Podujevo - Kuršumlija.

Privrednici i građani blokirali su juče magistralni put Priština-Ribariće u Zubinom Potoku, u nameri da spreče dolazak kosovskih carinika i pogranične policije na prelaz Brnjak, a najavili su da će blokadu nastaviti sve dok bude potrebno. Propuštaju se samo putnički automobili i vozila pripadnika Kfora. Opširnije OVDE

(S media, Tanjug)

Foto: Beta, Saša Đorđević, AV
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnjak od danas integrisan prelaz

Izvor: B92, 31.Dec.2012, 01:29

Beograd -- Na prelazu između Kosova i Srbije na Brnjaku u opštini Zubin Potok jutros je u osam časova počela primena sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima...Na administrativni prelaz Brnjak, jutros su stigli pripadnici MUP-a Srbije čime je počelo integrisano upravljanje ovim prelazom koji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.