Izvor: RTS, 27.Jun.2022, 13:12

Novi pogon fabrike "Jumkos" u opštini Zubin Potok

U Brnjaku u opštini Zubin Potok otvoren je pogon fabrike "Jumkos" u kome će raditi 24 žene, čime se broj zaposlenih sa centralnom fabrikom u izradi radnih odela povećava na blizu osamdeset.
Pogon je otvorio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, rekavši da se kroz primanja zaposlenih žena u "Jumkosu" izdržava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 79 porodica u opštini Zubin Potok.

"Ovo je važna i značajna investicija Vlade Srbije. Ukupno smo za oba pogona izdvojili 110 miliona dinara. Činićemo sve da povećamo broj radnih mesta, a imamo najave iz lokalne samouprave da ima prostora za zaposlenje još 30 žena", rekao je Petković nakon otvaranja pogona u Brnjaku i obilaska centralne fabrike u Zubinom Potoku.
Istakao je da investicijama u nova radna mesta Vlada Srbije pomaže opstanak i ostanak Srba na KiM.
"Pored "Jumkosa" imamo  veliku proizvodnju fabrike "Simpo". Za ovih godinu dana preko 350 garnitura nameštaja ovde je proizvedeno. Tamo radi 78 ljudi, takođe značajna fabrika sa investicijom Vlade Srbije od 150 miliona dinara. I tu ne stajemo, nastavićemo i dalje da se borimo za naš Zubin Potok, da se borimo i za ostale opštine, ne samo na severu KiM, već svuda gde živi srpski narod u našoj južnoj pokrajini", naveo je Petković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petković otvorio novi pogon fabrike u Zubinom potoku, posao za još 24 žene

Izvor: Danas, 27.Jun.2022

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković otvorio je danas novi pogon fabrike tekstila "Jumkos" naselju Brnjak u Zubinom potoku i objasnio da će posao u toj fabrici dobiti još 24 žene iz te opštine.

Nastavak na Danas...

U Kosovskoj Mitrovici otvoren multimedijalni centar i duhovna akademija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2022

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković otvorio je danas, zajedno sa predsednikom Privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandrom Spirićem, Interaktivni multimedijalni centar i Duhovnu akademiju u ovoj opštini, u koje je Vlada Srbije preko Kancelarije za KiM i Kancelarije za IT...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.