Nova barikada na putu ka prelazu Brnjak

Izvor: S media, 23.Okt.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova barikada na putu ka prelazu Brnjak

Srbi postavili novu barikadu na putu prema administrativnom prelazu Brnjak. Ova barikada će biti selektivna, odnosno neće u potpunosti onemogućiti saobraćaj, već samo kretanje Kfora i Euleksa.

Građani na severu Kosova postavili su danas posle podne novu barikadu na putu ka administrativnom prelazu Brnjak na teritoriji opštine Zubin Potok.

Nešto posle 16 časova, izručeno je više >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kamiona zemlje preko magistralnog puta koji vodi od Zubinog Potoka do Brnjaka i ta barikada, kako kažu okupljeni Srbi, biće selektivna, odnosno neće u potpunosti onemogućiti saobraćaj, već samo kretanje Kfora i Euleksa.

Kfor širi svoje utvrđenje kod Jagnjenice

Jovanović: Rešavati uzroke, a ne posledice krize na severu

Samardžić: Pritisak na Srbe sa severa Kosova

Nova barikada

Barikada je postavljena pre krivine na magistralnom putu, na oko 200 metara ispred bezbednosne zone koju drži Kfor pod kontrolom na ulazu u administrativni prelaz i ka alternativnom putu iznad prelaza.

Pre zemljane prepreke, koja ne pokriva čitav kolovoz, nalazi se više kamiona, a takođe razvlači se i bodljikava žica.

Kfor propušta vozila

Pripadnici francuskog kontingenta Kfora danas propuštaju vozila preko alternativnog puta iznad administrativnog prelaza Brnjak.

Francuski vojnici su u četvrtak proširili zonu bezbednosti na administrativnom prelazu Brnjak preuzevši barikadu koju su ranije postavili građani, i kojom su pripadnike Kfora odsekli od snabdevanja kopnenim putem.

Nakon preuzimanja barikade Kfor je počeo da propušta vozila preko Brnjaka, ali ne preko prelaza, već preko alternativnog puta koji ide iznad samog prelaza.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.