Na severu Kosova mirno

Izvor: NaDlanu.com, 25.Sep.2011, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na severu Kosova mirno

Noć između subote i nedelje na severu Kosova bila je mirna, a građani su se smenjivali pored barikada koje su postavili pre deset dana na svim važnim putnim pravcima koji vode ka administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

I na glavnom mostu u severnoj Kosovskoj Mitrovici gde su gradjani postavili šator kako bi se zaštitili od hladnoće smenjivali su se po rasporedu koji su sami napravili. Srbi kontrolišu i brojne >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << alternativne putne pravce i ne dozvoljavaju Kforu da ih hermetički zatvore i onmoguće im komunikaciju sa centralnom Srbijom.Osnovnih životnih namirnica ima a i snabdevanje naftom i naftnim derivatima je poboljšano.Uobičajeno je i kretanje iz južnog dela grada i iz enklava ka severu Kosova tako da se na pijaci u Kosovskoj Mitrovici mogu naći poljoprivredni proizvodi koje donose Srbi iz Orahovca, Velike Hoče, Osojana, Goraždevca , iz sela u opštinama Obilić i Vučitrn.Noći su hladne ali oni koji dežuraju lože vatre da se zagreju, druže se i planiraju šta sve treba da urade pred prestojeću zimu ali, koko su rekli reporteru Beta ne nameravaju da uklone barikade i prekonu dežurstva sve dok se albanski carinici i policajci ne povuku sa Brnjaka i Jarinja. KOSOVSKA MITROVICA, 25.septembar 2011. (Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.