Kfor u potpunoj pripravnosti

Izvor: B92, 22.Avg.2022, 20:20

Kfor u potpunoj pripravnosti

Priština -- Pripadnici Kfora i kosovske policije pojačali su prisustvo i patrole na severu Kosova i Metohije uoči 1. septembra.

Tada bi trebalo da Priština najavi primenu jednostrane odluke o primeni reciprociteta u dokumentima i registarskim tablicama, piše prištinski portal Reporteri.

Navode da su pri kraju radovi na novoj policijskoj stanici na administrativnom prelazu Brnjak i dodaju da je reč o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objektu koji je po kapacitetu veći od sličnog u Jarinju.

Zbog bezbednosti radnika na ovom objektu pojačano je, kažu, prisustvo pripadnika kosovske polciije.

"Duž puta u blizini jezera Ujman, desetine vojnika Kfora su u pripravnosti. Ovog puta su to letonski vojnici, ali su obično u ovom delu najprisutniji Amerikanci i Mađari", piše, između ostalog, portal.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SPISKOVI ZA HAPŠENJE SRBA I PRIPREME ZA MOGUĆI DUŽI SUKOB Otkrivamo kakva je situacija na severu Kosova: Ojačavaju se baze, doprema hrana, dovode najelitnije jedinice

Izvor: Blic, 22.Avg.2022

U baze kosovske pogranične policije Kosova nadomak Jarinja i Brnjaka osim teške građevinske mehanizacije za razbijanje barikada, dopremljene su i hladnjače sa hranom i određena količina oružja. Kfor je pojačao prisustvo na putevima po severu. Najkraći opis stanja na terenu: Pripreme za moguće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.